22 Ιουνίου 2018

Ο φίλος μας ο Νάσος: Βιβλιοκριτική & κλήρωση

Τα σχολεία κλείνουν για καλοκαίρι, όμως η δυσλεξία δεν γνωρίζει από διακοπές και αργίες! Είναι ένα ευαίσθητο θέμα που απαιτεί λεπτό χειρισμό και πολλή υπομονή και κατανόηση! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική & κλήρωση για το παιδικό βιβλίο "Ο φίλος μας ο Νάσος" της Ηρώς Παπαδοπούλου από τις Εκδόσεις Θύρα



Μερικές φορές το σχολείο αποτελεί καθημερινό βάσανο για κάποιους μαθητές δυσκολεύοντάς τους τη ζωή και προκαλώντας τους πόνο και στεναχώρια. Ο ήρωας του βιβλίου, ο μικρός Νάσος, είναι ένα πρωτάκι που δυσκολεύεται στο διάβασμα και το γράψιμο, και αναρωτιέται για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό! Μάλιστα υποφέρει περισσότερο, όταν οι συμμαθητές του τον περιγελούν για τα λάθη του και κάθε βράδυ, πριν κοιμηθεί, προσεύχεται να βρεθεί μια λύση... Η αιτία τελικά για το πρόβλημά του ακούει στο όνομα "δυσλεξία". Μπορούν άραγε οι γονείς, η δασκάλα και οι συμμαθητές κάθε δυσλεκτικού, μικρού Νάσου να τον βοηθήσουν; 

Βιβλίο για δυσλεξία

"Ο φίλος μας ο Νάσος" είναι ένα βιβλίο που μιλά για τη δυσλεξία! Πιθανότατα όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε στο οικογενειακό ή φιλικό μας περιβάλλον κάποιο δυσλεκτικό άτομο. Και συνήθως αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ή να χειριστούμε τέτοιες περιπτώσεις! Η δυσλεξία ως έννοια προϋποθέτει αρχικά αντίληψη του "προβλήματος", παραδοχή και προσπάθεια αντιμετώπισης! Είναι μορφή μαθησιακής δυσκολίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη νοητική υστέρηση, καθώς οι δυσλεκτικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί με κυρίαρχη τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου τους. Άλλωστε πολλές σημαντικές προσωπικότητες διαγνώστηκαν με δυσλεξία, η οποία όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να διακριθούν και να διαπρέψουν σε διάφορους τομείς!

Βιβλίο για δυσλεξία

Το βιβλίο "Ο φίλος μας ο Νάσος" έχει γραφτεί από τη συγγραφέα και νηπιαγωγό Ηρώ Παπαδοπούλου, που έχει ασχοληθεί βιωματικά και ως μητέρα με το θέμα της δυσλεξίας.  Η συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα με πολλή τρυφερότητα μέσα από την ιστορία του μικρού Νάσου προβάλλοντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα χαρίσματα του μικρού ήρωα. Και προσπαθεί μέσα από ομοιοκατάληκτο λόγο με όμορφες λέξεις και χιουμοριστική διάθεση να αποδώσει το "πρόβλημα" που αντιμετωπίζει ο μικρός μαθητής περνώντας παράλληλα μηνύματα στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, καθώς η δυσλεξία συναντάται σε κάθε ηλικία και συνήθως δεν ξεπερνιέται, απλώς μαθαίνει κανείς να ζει με αυτήν και να καλλιεργεί εναλλακτικούς τρόπους μάθησης! Επιπλέον η πολύχρωμη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά τονίζει και πλαισιώνει τα μηνύματα του κειμένου κάνοντας το βιβλίο πιο ελκυστικό και ευχάριστο στην ανάγνωση! 

Βιβλίο για δυσλεξία

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται πολύτιμες και εφαρμόσιμες συμβουλές για τους γονείς, τους παππούδες, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς κάθε μικρού Νάσου. Τέλος στο βιβλίο υπάρχει και ειδικός χώρος, για να ζωγραφίσει κάθε μικρός αναγνώστης έναν φίλο του, ενώ συμπεριλαμβάνεται και αφίσα, που απεικονίζει ένα σχολικό, όπου τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους.

Βιβλίο για δυσλεξία

Το βιβλίο "Ο φίλος μας ο Νάσος" απευθύνεται σε ηλικίες 3+, αλλά θα έπρεπε να διαβαστεί από κάθε γονιό, εκπαιδευτικό και μαθητή!

Βιβλίο για δυσλεξία

Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Θύρα προσφέρουμε συνολικά δύο αντίτυπα του βιβλίου "Ο φίλος μας ο Νάσος"  της Ηρώς ΠαπαδοπούλουΕυχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Θύρα για τη δωροθεσία! 


~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω FACEBOOK:

1. Like στη σελίδα Όμορφη μέσα έξω στο Facebook.
2. Like στη σελίδα Εκδόσεις Θύρα στο Facebook.
3. Tag 3 φίλους σου με σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ
(Επιτρέπονται πολλαπλές συμμετοχές με tag διαφορετικά άτομα κάθε φορά!)

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.


~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω INSTAGRAM:

1. Ακολούθησέ με (@maria.ifadopoulou)
2. Like στη φωτογραφία στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.
3. Tag 3 φίλους σου με σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.
(Επιτρέπονται πολλαπλές συμμετοχές με tag διαφορετικά άτομα κάθε φορά!)

Μπορείς να πάρεις μέρος και με τους 2 τρόπους!

Όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 30/6.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ Facebook.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους, ακυρώνονται. 
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών. 
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθούν δύο τυχεροί, ένας μέσω Facebook και ένας μέσω Instagram. 
  • Ο τυχερός μέσω Facebook θα ειδοποιηθεί με σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει τα στοιχεία του με μήνυμα στο inbox της σελίδας "Όμορφη μέσα έξω", ενώ ο τυχερός μέσω Instagram θα ειδοποιηθεί με σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Instagram & με Instastory και θα πρέπει να στείλει τα στοιχεία του με direct message. Οι τυχεροί θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! 
  • Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των τυχερών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή των δώρων τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλο πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται. 
  • Αν οι τυχεροί κατοικούν στον νομό Αττικής, θα παραλάβουν τα δώρα τους από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σταμούλη (Αβέρωφ 2, απέναντι από το Πολυτεχνείο, Αθήνα), ενώ αν κατοικούν στην επαρχία, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις Εκδόσεις Σταμούλη! 
  • Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog "Όμορφη μέσα έξω" δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι!


Χορηγοί επικοινωνίας:
kerdiseto.gr

Update 5/7:
Τυχερή μέσω Facebook:
Litsa Alexandridou

Τυχερή μέσω Instagram:
clifew





Και μην ξεχνάς: 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου