17 Ιουνίου 2020

Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου: Βιβλιοκριτική

Στη σημερινή βιβλιοκριτική πρωταγωνιστούν "Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου" της Καρίν-Μαρί Αμιό από τις Εκδόσεις Μίνωας

Κριτική για το βιβλίο Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου Εκδόσεις Μίνωας

Επέλεξα να παρουσιάσω το βιβλίο "Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου" τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς την τρίτη Κυριακή κάθε Ιουνίου γιορτάζεται στην Ελλάδα η Ημέρα του πατέρα! Και λέω "στην Ελλάδα", γιατί δεν γιορτάζεται σε όλες τις χώρες την ίδια ημερομηνία! Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για μια γιορτή, σχετικά άγνωστη ή "παρεξηγημένη", καθώς μόλις τις τελευταίες δεκαετίες καθιερώθηκε επίσημα, τουλάχιστον στη χώρα μας!

Κριτική για το βιβλίο Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου Εκδόσεις Μίνωας

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου "Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου" είναι ένας μπαμπάς Αρκούδος, ο οποίος, όταν γυρίζει από τη δουλειά του πρέπει να φροντίσει τα εφτά αρκουδάκια του και κυρίως να μοιράσει πολλά φιλιά! Αυτή η ασχολία ίσως φαίνεται εύκολη σε κάποιους, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου, όμως σίγουρα προσφέρει πολλή χαρά και ευτυχία στον μπαμπά Αρκούδο και συνεπώς και στα αρκουδάκια του! 

Κριτική για το βιβλίο Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου Εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο "Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου" είναι μια τρυφερή ιστορία, ιδανική για ανάγνωση πριν από τον ύπνο, ακόμη και από έναν μπαμπά, η οποία θα έλεγε κανείς ότι παρουσιάζει έναν μπαμπά σχεδόν υπέρ-ήρωα, που έχει να κάνει αμέτρητες δουλειές κάθε απόγευμα που επιστρέφει στο σπίτι του! Και φυσικά μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις του δεν ξεχνά τη σημαντικότερη ίσως από όλες: να είναι μπαμπάς! Παρουσιάζοντας έναν μπαμπά ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τη φροντίδα και ανατροφή των παιδιών του τις ώρες μετά τη δουλειά, και χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην ύπαρξη μαμάς, τονίζεται ο ενεργός ρόλος που μπορεί να έχει ένας πατέρας στη ζωή των παιδιών του είτε πρόκειται για πυρηνική οικογένεια είτε για μονογονεϊκή! Επίσης πλέον οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής επιβάλλουν στους γονείς να εργάζονται ακόμη και με διαφορετικό ωράριο ο ένας από τον άλλο, με αποτέλεσμα κάθε φορά ένας από τους δύο γονείς να αναλαμβάνει να περνά δημιουργικά τον ελεύθερο του χρόνο μαζί με τα παιδιά του και μέσα από όλη αυτήν την ενασχόληση να νιώθει ευχαρίστηση και πληρότητα, παρά την όποια κόπωση, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον μύθο ότι μόνο μια μαμά πρέπει να είναι επιφορτισμένη με τη φροντίδα και ανατροφή των παιδιών της! 

Κριτική για το βιβλίο Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου Εκδόσεις Μίνωας

Γραμμένο σε έμμετρη μορφή με ομοιοκαταληξία στους δύο τελευταίους στίχους, το κείμενο του βιβλίου "Τα φιλιά του μπαμπά Αρκούδου" αποτυπώνεται πιο εύκολα στη μνήμη των λιλιπούτειων αναγνωστών του! Επιπλέον η εντυπωσιακή εικονογράφηση του Ζεράλντ Γκερλέ, που περιέχει όμορφα και έντονα χρώματα, συμπληρώνει ιδανικά το κείμενο τραβώντας τα βλέμματα μικρών και μεγάλων! Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά από 2 ετών και άνω, ενώ ανήκει στη θεματική σειρά: Συναισθήματα - Συμπεριφορά - Οικογενειακή ζωή.

Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες μας, στους αφανείς ήρωες της ζωής μας!


Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε Facebook και Instagram, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου