1 Νοεμβρίου 2019

Η παράξενη παρέα του Ορφέα: Βιβλιοκριτική

Καλό μήνα με νέα βιβλιοκριτική! Για σήμερα επέλεξα το παιδικό βιβλίο "Η παράξενη παρέα του Ορφέα" του Βασίλη Κάργα από τις Εκδόσεις Λιβάνη


Μια παράξενη παρέα ζώων αποφασίζει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι με προορισμό τη Θράκη, προκειμένου να συναντήσει τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα του και τη μουσική του διαφοροποιεί τις ζωές τους και τις συμπεριφορές τους! Μέλη αυτής της ανομοιογενούς συντροφιάς είναι ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, ένας παπαγάλος Γάλλος, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, μια γάτα καλλιτέχνης, ένας σκύλος Μούργος, ένας πελαργός αργός, ένας κροκόδειλος δειλός κι ένας σκαντζόχοιρος με τζελ. 


Ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Κάργας, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, γράφει ένα ξεχωριστό παραμύθι για τη δύναμη της μουσικής και της τέχνης, και τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας με πρωταγωνιστές διάφορα ζώα! Χρησιμοποιώντας έμμετρο λόγο και ωραίες λέξεις που εμπλουτίζει με γεωγραφικούς προσδιορισμούς και αναφορές σε διασημότητες, προσδίδει μια πιο εύθυμη και χαρούμενη νότα στην ιστορία, ενώ παράλληλα βάζει τους μικρούς αναγνώστες στη διαδικασία να αποστηθίσουν τα στιχάκια και να τα επαναλαμβάνουν ρυθμικά σαν παιχνίδι! Σε αυτό συμβάλλει βέβαια κι η εντυπωσιακή εικονογράφηση του/ης Ρ.Κ., που αποδίδει τις μορφές των ζώων και του Ορφέα με ιδιαίτερη μαεστρία και έντονα χρώματα, που τραβούν τα βλέμματα και αποτυπώνονται πιο εύκολα και άμεσα στη μνήμη και τη φαντασία τους!


Το βιβλίο "Η παράξενη παρέα του Ορφέα" αποτελεί μια σύγχρονη, παιδική "Κιβωτό του Νώε", καθώς συμπεριλαμβάνει ζώα από διάφορες ηπείρους, οικόσιτα και μη, ακόμη και ζώα που δύσκολα συναντά κανείς. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν τα μικρά παιδιά για τα ζώα, με τα οποία μπορούν συχνά να ταυτιστούν στην καθημερινότητά τους, να παίξουν παιχνίδια ρόλων, αλλά και να κατανοήσουν συναισθήματα και κρυμμένα μηνύματα! 


Το βιβλίο "Η παράξενη παρέα του Ορφέα" είναι κατάλληλο για ηλικίες 3-7 ετών, αλλά θα το απολαύσουν και μεγαλύτερα παιδιά!


Πάρε μέρος στην κλήρωση για 1 αντίτυπο του βιβλίου "Η παράξενη παρέα του Ορφέα" στον λογαριασμό μου στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ!

(*Λόγω GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πλέον οι διαγωνισμοί μου θα διεξάγονται αποκλειστικά στους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram! Ακολούθησέ με και εκεί, για να συμμετέχεις! Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!)


Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε Facebook και Instagram, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου