14 Νοεμβρίου 2019

Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές: Βιβλιοκριτική

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου σε μια βιβλιοκριτική τις εντυπώσεις μου για το βιβλίο "Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές" της Lindsay Jayne Ashford από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Βιβλίο - Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές

Πριν αρχίσω να διαβάζω το βιβλίο "Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές", ένιωθα κάπως περίεργα για το τι θα συναντούσα, καθώς δεν είχε τύχει ποτέ στο παρελθόν να διαβάσω κάποιο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι! Βέβαια εδώ δεν πρόκειται για ένα ακόμη βιβλίο της ίδιας της Αγκάθα Κρίστι, αλλά για ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο από την Lindsay Jayne Ashford, που αναπαριστά το ταξίδι της Αγκάθα προς την Ανατολή με το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές το φθινόπωρο του 1928! Αυτό από μόνο του με ιντρίγκαρε ακόμη περισσότερο και με ώθησε να διαβάσω το βιβλίο, για να γνωρίσω την πιο διάσημη ίσως συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων! Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στο επίμετρο του βιβλίου, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι βιογραφία της Αγκάθα αλλά προσπάθεια να έρθουν στο φως πτυχές της ζωής και προσωπικότητάς της συνδέοντας φανταστικά και πραγματικά γεγονότα και χαρακτήρες!

Η υπόθεση του βιβλίου περιληπτικά έχει ως εξής: Η Αγκάθα Κρίστι, μετά το επώδυνο διαζύγιό της από τον πρώτο της σύζυγο Άρτσι Κρίστι, αποφασίζει να ταξιδέψει ινκόγκνιτο προς την Ανατολή και συγκεκριμένα τη Βαγδάτη με το Οριάν Εξπρές. Αν και ξεκινά μόνη αυτό το μοιραίο ταξίδι, που τελικά θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή, γνωρίζει δύο συνεπιβάτισσες, με τις οποίες θα μοιραστεί ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές πάνω στο τρένο, αλλά στην πορεία θα γίνουν "καρδιακές" φίλες! Η μία είναι η Κάθριν Κίλινγκ, που προσπαθεί να ξεπεράσει τον άδικο χαμό του συζύγου της, ενώ παντρεύεται έναν συνάδελφό της αρχαιολόγο. Κι η άλλη είναι η νιόπαντρη Νάνσι Νέλσον, που εγκαταλείπει τον σύζυγό της κυοφορώντας το παιδί ενός άλλου. Κι οι τρεις γυναίκες κουβαλάνε στις αποσκευές τους τα δικά τους μυστικά, λάθη και βάρη, τα οποία αρχικά κρύβουν η μία από την άλλη, όμως η ζωή έχει πάντα τον τελευταίο λόγο... 

"Γιατί το τρένο, όπως και η ίδια η ζωή, πρέπει να συνεχίσει τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Πιθανόν να μη σου αρέσουν πάντα αυτά που βλέπεις από το παράθυρο, αλλά, αν κατεβάσεις την περσίδα, θα χάσεις και την ομορφιά εκτός από την ασχήμια."

Διαβάζοντας το βιβλίο "Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές" νιώθεις ότι συνταξιδεύεις μαζί της πάνω στο θρυλικό τρένο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να μπεις στο κλίμα της εποχής και να παρακολουθήσεις τα ιστορικά γεγονότα. Το κείμενο της Lindsay Jayne Ashford σε βοηθά πολύ σε αυτό, καθώς φαίνεται να έχει μελετήσει πολύ καλά τη ζωή της ηρωίδας της, Αγκάθα Κρίστι, για να αποδώσει πιο πιστά λεπτομέρειες και εκφάνσεις! Η δε πλοκή ρέει πολύ γρήγορα, με γλαφυρές περιγραφές που δεν κουράζουν, ενώ η αγωνία, το μυστήριο κι οι ανατροπές συνυπάρχουν σχεδόν σε όλη την έκταση του βιβλίου προσδίδοντας μια ατμοσφαιρική αίσθηση! Βέβαια δεν λείπουν κι οι μικρές ανάσες ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο! Εν τέλει η συγγραφέας κατορθώνει να σε βάλει για τα καλά μέσα στην ιστορία και να σε κάνει μέρος αυτού του ταξιδιού της Αγκάθα προς την Ανατολή!

Βιβλίο - Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές

Πάρε μέρος στην κλήρωση για 1 αντίτυπο του βιβλίου "Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές" στον λογαριασμό μου στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ!

(*Λόγω GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πλέον οι διαγωνισμοί μου θα διεξάγονται αποκλειστικά στους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram! Ακολούθησέ με και εκεί, για να συμμετέχεις! Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!)


Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε Facebook και Instagram, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου