22 Μαρτίου 2019

Νερό, νεράκι: Βιβλιοκριτική

Στις 22 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα του νερού, το πολύτιμο αυτό αγαθό, που χαρίζει ζωή! Η σημερινή λοιπόν βιβλιοκριτική αφορά το "Νερό, νεράκι" της Ηρώς Παπαδοπούλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Θύρα!



Το νερό αναμφίβολα αποτελεί βασικό παράγοντα για τη ζωή, αν όχι τον βασικότερο! Από την πρώτη στιγμή της ζωής μας μέχρι και την τελευταία μας αναπνοή το νερό μάς καθορίζει και μας συντροφεύει! Σε όλες τις μεγάλες αλλά και μικρότερες περιστάσεις της ζωής μας το νερό είναι παρόν: Στη βάπτιση, στον σχολικό αγιασμό, στην καθαριότητα του εαυτού μας, των ρούχων μας και του σπιτιού μας, στο καθημερινό παιχνίδι των παιδιών, στα παραμύθια που διαβάζουμε στα παιδιά πριν τον βραδινό ύπνο, στις ονειροπολήσεις μας, στις ευχές που πολλοί αφήνουμε στη θάλασσα μέσα σε γυάλινα μπουκάλια, στην παραλία, στις θαλάσσιες μετακινήσεις, στις χαρούμενες συγκεντρώσεις μας σε τραπέζια με φίλους και συγγενείς αλλά και σε μια ξαφνική μπόρα ή ακόμη και σε μια χιονοθύελα! Το νερό είναι πάντα εκεί και πρωταγωνιστεί! Αυτά είναι λίγο πολύ τα σημεία εκείνα στα οποία στέκεται το βιβλίο "Νερό, νεράκι"...



Το θέμα λοιπόν του βιβλίου "Νερό, νεράκι" δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους μας νερό! Όμως όσο απλό και "επιφανειακό" ίσως ακούγεται, το νερό είναι πολλά περισσότερα! Πέρα από πολύτιμο αγαθό για τη ζωή είναι ταυτόχρονα και μια κληρονομιά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές με όσα μέσα διαθέτουμε! Γιατί η αξία του νερού είναι αδιαπραγμάτευτη και όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην προστασία του, για να μη φτάσουμε κάποια στιγμή να πούμε "το νερό νεράκι"!



Και παρόλο που το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο "Νερό, νεράκι" απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας, τα μηνύματα που περνάει η συγγραφέας Ηρώ Παπαδοπούλου με πολύ απλοϊκές φράσεις μέσα από τις 58 σελίδες του μπορούν να χρησιμεύσουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες, αφού το νερό μάς αφορά όλους! 


Το κείμενο είναι γραμμένο σε ποιητική μορφή και πλαισιώνεται από την υπέροχη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά!


Επίσης στο β' μισό του βιβλίου "Νερό, νεράκι" υπάρχει χρήσιμος οδηγός, για εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας και γονείς, με προτάσεις βιβλίων ανάλογου περιεχομένου, δραστηριότητες, θεματολογικές συζητήσεις, τραγούδια και δραματοποιήσεις αλλά και συνταγές για δροσερό, αρωματισμένο νερό, ενώ συμπεριλαμβάνεται και μια αφίσα με τον κύκλο του νερού και ένα CD!




Πάρε μέρος στην κλήρωση για 1 αντίτυπο του βιβλίου "Νερό, νεράκι",στον λογαριασμό μου στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ!

(*Λόγω GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πλέον οι διαγωνισμοί μου θα διεξάγονται αποκλειστικά στους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram! Ακολούθησέ με και εκεί, για να συμμετέχεις! Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!)


Και μην ξεχνάς: 
Ακολούθησέ με σε Facebook και Instagram, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου