8 Μαρτίου 2019

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2: Βιβλιοκριτική

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η σημερινή και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να μιλήσω για κάποιο άλλο βιβλίο παρά για τις "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2"που αποτελεί τη συνέχεια του παγκόσμιου best seller "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες"



Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου βιβλίου "Οι ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες", οι συγγραφείς του βιβλίου, Έλενα Φαβίλι & Φραντζέσκα Καβάλο, εξέδωσαν ένα δεύτερο βιβλίο που περιέχει τα πορτραίτα ακόμη 100 σπουδαίων γυναικών - επαναστατριών, πάντα στο ίδιο ύφος με το προηγούμενο βιβλίο και επιστρατεύοντας πάλι τις ίδιες 60 γυναίκες εικονογράφους από όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να προκύπτει πολύχρωμη εικονογράφηση με διαφορετικές τεχνοτροπίες! Άλλωστε είναι ανεξάντλητη η λίστα όλων εκείνων των σημαντικών γυναικών που σφράγισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ιστορία αφήνοντας το σημάδι τους στον χρόνο, που δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν όλες σε ένα μόνο τόμο!



Το βιβλίο "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2" περιέχει λοιπόν τις ιστορίες 100 αληθινών ηρωίδων παγκοσμίως, ώστε να εμπνεύσουν τις μικρές ή και μεγάλες αναγνώστριες, και να τις παρακινήσουν να τολμήσουν να ονειρευτούν και να αλλάξουν τον κόσμο! Είναι ιστορίες γυναικών που επαναστάτησαν, γυναικών που ξεπέρασαν εμπόδια, γυναικών που αγωνίστηκαν, γυναικών που διακρίθηκαν ή καινοτόμησαν σε διάφορους τομείς: από την πολιτική, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό, τον ακτιβισμό, τη μόδα, τον καλλιτεχνικό χώρο, κ.α. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται διάσημες γυναίκες ή λιγότερο διάσημες ή και εντελώς άγνωστες γυναίκες από όλο τον κόσμο και από διάφορες εποχές, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, όπως  τη Νεφερτίτη, τη Σαπφώ, την Αγκάθα Κρίστι, τη Μάτα Χάρι, την Όπρα Γουίνφρεϊ, την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τη Σοφία Λόρεν, τη Μαντόνα, την Μπιγιονσέ, και πολλές άλλες ακόμη. 


Κάθε γυναίκα - επαναστάτρια φιλοξενείται σε ένα δισέλιδο που περιέχει τη βιογραφία της, την ιδιότητά της, την εθνικότητά της και την ημερομηνία γέννησής της και θανάτου της, αν δεν βρίσκεται ακόμη εν ζωή, ενώ υπάρχει και ολοσέλιδο πορτραίτο μαζί με μια χαρακτηριστική φράση της καθεμιάς. Οι βιογραφίες των ηρωίδων έχουν γραφτεί με απλό και κατανοητό τρόπο με τη μορφή παραμυθιού, για να είναι πιο ενδιαφέρουσες και να αποτυπώνονται πιο εύκολα! Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί επανειλημμένως και δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, ενώ απευθύνεται σε ηλικίες 9+, όμως μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερες ηλικίες. Είναι 100 ιστορίες που διαβάζονται πριν τον ύπνο αλλά και οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Βέβαια, αν και φαινομενικά δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε κορίτσια, μπορεί άνετα να διαβαστεί και από αγόρια, για να γνωρίσουν σπουδαίες γυναίκες που έμειναν στην ιστορία και να μάθουν να σέβονται το γυναικείο φύλο από μικρή ηλικία!


Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2" υπάρχει γλωσσάρι όρων και ειδικός χώρος, για να γράψουμε την ιστορία μας και να σχεδιάσουμε το πορτραίτο μας. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


Πάρε μέρος στην κλήρωση για 1 αντίτυπο του βιβλίου "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες 2",στον λογαριασμό μου στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ!

(*Λόγω του ευρωπαϊκού κανονισμού GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πλέον οι διαγωνισμοί μου θα διεξάγονται αποκλειστικά στους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram! Ακολούθησέ με και εκεί, για να συμμετέχεις! Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!)


Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!


Και μην ξεχνάς: 
Ακολούθησέ με σε Facebook και Instagram, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου