2 Ιανουαρίου 2019

Χάνσελ και Γκρέτελ: Βιβλιοκριτική & κλήρωση

Καλή και γλυκιά χρονιά! Το πρώτο post του 2019 είναι βιβλιοκριτική & κλήρωση για το κλασικό, παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Χάνσελ και Γκρέτελ", που κυκλοφορεί σε μια νέα έκδοση με περίτεχνα κοπτικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


Σύμφωνα με την πλοκή του παραμυθιού "Χάνσελ και Γκρέτελ", δύο αδελφάκια, ο Χάνσελ κι η Γκρέτελ, ζούνε με τον ξυλοκόπο πατέρα τους και την κακιά μητριά τους σε ένα σπίτι κοντά στο δάσος. Λόγω όμως της φτώχεια τους η μητριά τους βάζει συνεχώς λόγια στον σύζυγό της ζητώντας του να εγκαταλείψει τα δύο παιδιά στο δάσος. Ο πατέρας με μισή καρδιά αναγκάζεται να ακολουθήσει το θέλημά της, αλλά τα παιδιά καταφέρνουν να γυρίσουν στο σπίτι ακολουθώντας τα ψίχουλα που είχε ρίξει ο Χάνσελ κατά τη διαδρομή! Αυτή η αποτυχημένη προσπάθεια εξαγριώνει την κακιά μητριά, η οποία πείθει τον σύζυγό της να τα αφήσει πάλι για πάντα στο δάσος. Τα δυο αδελφάκια αυτή τη φορά δεν καταφέρνουν να ξαναγυρίσουν στο σπίτι και χάνονται μέσα στο δάσος, ώσπου κάποια στιγμή βρίσκουν μια καλύβα φτιαγμένη από μπισκότα και ζαχαρωτά! Και καθώς είναι πεινασμένα, αρχίζουν να τρώνε από τα γλυκίσματα. Εκείνη τη στιγμή βγαίνει μέσα από την καλύβα μια γριά μάγισσα που καλεί τα δυο παιδιά μέσα στην καλύβα με σκοπό να τους κάνει κακό! 


Η ιστορία του παραμυθιού "Χάνσελ και Γκρέτελ" αποδίδεται με μικρές προτάσεις και απλά λόγια, για να είναι εύκολα κατανοητή από παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω, ενώ την πλαισιώνει πολύχρωμη, ολοσέλιδη εικονογράφηση!


Πέρα όμως από την ιστορία και την εικονογράφηση του βιβλίου "Χάνσελ και Γκρέτελ", το στοιχείο εκείνου που κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση να ξεχωρίζει είναι τα περίτεχνα κοπτικά που περιλαμβάνονται σε αρκετές σελίδες του! Μέσα από τα κοπτικά αυτά φαίνεται η επόμενη ή η προηγούμενη κάθε φορά σελίδα δίνοντας έναν τόνο αγωνίας και μυστηρίου στην πλοκή και εξάπτει τη φαντασία των παιδιών! Με δυο λόγια πρόκειται για ένα γλυκό βιβλίο που όμως κρύβει "παγίδες"!


Πάρε μέρος στην κλήρωση για 1 αντίτυπο στον λογαριασμό μου στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ!

(*Λόγω του ευρωπαϊκού κανονισμού GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πλέον οι διαγωνισμοί μου θα διεξάγονται αποκλειστικά στους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram! Ακολούθησέ με και εκεί, για να συμμετέχεις! Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!)


Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου