16 Αυγούστου 2018

Κομμάτι από Ελλάδα & Ελλάδα: Βιβλίο ζωγραφικής

Δεκαπενταύγουστος χθες και μαζί με μένα γιόρταζε κι η μισή Ελλάδα! Και τα βιβλία "Κομμάτι από Ελλάδα" & "Ελλάδα: Βιβλίο ζωγραφικής" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με συντροφεύουν δημιουργικά στις φετινές μου διακοπές!


Η αγχολυτική ζωγραφική ή αλλιώς anti-stress colouring είναι παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια και αφορά θεραπευτική ζωγραφική που απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες. Πρόκειται στην ουσία για έναν δημιουργικό τρόπο να χρωματίζεις προτυπωμένα σχέδια ζωγραφικής (χρωμοσελίδες δηλαδή) με χρώματα της επιλογής σου και σε συνδυασμούς της δικής σου φαντασίας! Και μέσα από αυτού του είδους τη ζωγραφική χαλαρώνεις, αποβάλλεις το στρες, ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και τους έντονους ρυθμούς της και ξαναγίνεσαι για λίγο παιδί χρωματίζοντας ανέμελα... 

Πρόσφατα ξεκίνησα να χρωματίζω τα best seller βιβλία αυτού του είδους "Κομμάτι από Ελλάδα" & "Ελλάδα: Βιβλίο ζωγραφικής" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


Το βιβλίο "Κομμάτι από Ελλάδα" του designpark, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός μάς προ(σ)καλεί στο οπισθόφυλλο, σε ελληνικά και αγγλικά, να βάλουμε χρώμα σε ένα κομμάτι της Ελλάδας, όπως γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες, περίπτερα και εκκλησίες, παραλίες και ελαιώνες. Περιέχει σκηνές από την ελληνική καθημερινότητα που παίρνουν χρώμα στις 84 σελίδες του αποκαλύπτοντας κάθε φορά και ένα ξεχωριστό κομμάτι της Ελλάδας!


Από το συγκεκριμένο βιβλίο επέλεξα να χρωματίσω την απεικόνιση ενός ελληνικού, κυκλαδίτικου νησιού που παραπέμπει προφανώς στη Σαντορίνη!


Το βιβλίο "Ελλάδα: Βιβλίο ζωγραφικής" του Κωνσταντίνου Λιαραμάντζα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός στο οπισθόφυλλό του περιέχει το δίγλωσσο μήνυμα, στα ελληνικά και τα αγγλικά:

Γνωρίστε την Ελλάδα! Χρωματίστε τα πανέμορφα νησιά της, περιηγηθείτε στα αρχαιολογικά μνημεία της, δώστε χρώμα και ζωή στα λιμάνια και στα δρομάκια των πόλεών της. Ένα μαγευτικό ταξίδι ζωγραφικής που θα το απολαύσετε σελίδα σελίδα…

Come to know Greece!
Colour in its breathtaking islands, visit its unforgettable archaeological monuments, bring life and colour to the ports and streets of its beautiful towns. A magical colouring book that will enchant you page by page…


Το βιβλίο αυτό αποτελείται από 60 σελίδες, καθεμία από τις οποίες φιλοξενεί την απεικόνιση ενός διαφορετικού ελληνικού προορισμού ή μια σκηνή της ελληνικής καθημερινότητας. Μάλιστα κάθε σχέδιο φέρει το προσωνύμιο του τόπου, ώστε να γνωρίζει κανείς τι πρόκειται να χρωματίσει! 


Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο δυσκολεύτηκα αρκετά να επιλέξω ποιο σχέδιο θα ζωγραφίσω πρώτο, αλλά τελικά με κέρδισε η Πάρος, η οποία το φετινό καλοκαίρι έχει την τιμητική της!


Επίσης χρωμάτισα και την απεικόνιση ενός ελαιώνα στην Καλαμάτα, που την αγαπώ και έχω επισκεφθεί αρκετές φορές!


Και τα δύο βιβλία με ενθουσίασαν με τις λεπτομερείς απεικονίσεις των σχεδίων τους και τη μεγάλη ποικιλία τους! Χρησιμοποίησα κλασικούς μαρκαδόρους για χαρτί και μαρκαδόρους με λεπτή μύτη και εκτίμησα πολύ το ότι το πάχος των σελίδων των βιβλίων είναι ικανοποιητικό με αποτέλεσμα το μελάνι του μαρκαδόρου να μη διαγράφεται στην άλλη πλευρά του χαρτιού! Θα ήταν λοιπόν ιδανικό δώρο σε φίλους από το εξωτερικό που επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές ή και σε Έλληνες της ομογένειας, που νοσταλγούν τη χώρα μας και θέλουν να τη νιώθουν κοντά τους! 

Εσύ, γνωρίζεις τη σύγχρονη τάση της αγχολυτικής ζωγραφικής; 

Tip: Συντονίσου στα social media μου, γιατί θα ακολουθήσουν άμεσα δωροθεσίες για αυτά τα δύο βιβλία αγχολυτικής ζωγραφικής!


Και μην ξεχνάς: 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου