6 Αυγούστου 2018

Αστυπάλαια με λένε: Βιβλιοκριτική & κλήρωση

Αύγουστος, ο πιο αγαπημένος μου μήνας... και σου έχω βιβλιοκριτική & κλήρωση για το παιδικό βιβλίο "Αστυπάλαια με λένε" της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.



Τι κρύβουν οι βράχοι που ’ναι σκορπισμένοι στις θάλασσες;
Ποιος φυλάγει την κόρη με την άδολη καλοσύνη στην καρδιά;
Τι σχήμα έχει η καρδιά της, ποια χρώματα αναβλύζει;
Ποιος μπορεί να πει τ’ όνομα του κοριτσιού, ποιος να το αντικρίσει;
Γιατί να γίνει η «αγάπη» φυλακή, γιατί να γίνει φόβος;


Αυτά τα όμορφα, σχεδόν ποιητικά λόγια διαβάζει κανείς στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ενώ η ιδιαίτερη και συναισθηματικά φορτισμένη αφιέρωση της συγγραφέως στην πρώτη σελίδα προετοιμάζει ψυχολογικά τον αναγνώστη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει!



Το βιβλίο "Αστυπάλαια με λένε" της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου αρχικά δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για μια καθαρά θαλασσινή ιστορία, καθώς έχει έκδηλα τα στοιχεία της θάλασσας και του νησιωτικού διακόσμου, τόσο στον τίτλο όσο και στην εντυπωσιακή και ζωηρόχρωμη εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη. Ωστόσο η ιστορία από την αρχή εμπλουτίζεται με αρκετά άλλα στοιχεία, όπως πεταλούδες, λουλούδια, βλάστηση και φύση, για να δώσει έναν ρομαντικό τόνο, αλλά και να ελαφρύνει το κλίμα της υπόθεσης.


Μπαίνουμε λοιπόν στην πλοκή του βιβλίου "Αστυπάλαια με λένε", όπου κεντρική ηρωίδα είναι μια κόρη όμορφη, ξανθιά και ζηλευτή που δεν είχε στάλα πονηριάς στην καρδιά της και έλεγε τα πιο μελωδικά τραγούδια και όμορφα παραμύθια που ξυπνούσαν και αποκοίμιζαν ακόμη και τον ήλιο! Κάποια στιγμή την κόρη αυτή φυλάκισε σε ένα ψηλό κάστρο ένας τρανός βασιλιάς του νησιού, γιατί η ίδια αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στα μακρινά μέρη που ήθελε να κυριεύσει. Και πριν εκείνος φύγει από εκεί έριξε βαριές κατάρες, για να φοβούνται όλοι να την κοιτάξουν στα μάτια! Κι η κόρη έμεινε ολομόναχη και κλειδωμένη στο κάστρο για πολλά χρόνια με μόνη της ασχολία το τραγούδι και τα παραμύθια..., και μόνη της παρηγοριά την περικοκλάδα που είχε μεγαλώσει από τα δάκρυά της στη γη. Όμως ένα πρωί πήρε την απόφαση να βγει από το κάστρο για μια βόλτα που λαχταρούσε χρόνια τώρα και άρχισε το μελωδικό τραγούδι. Και τότε ακούστηκε μια άγνωστη φωνή ενός αγοριού που την παρακολουθούσε για καιρό και ήξερε πολλά για αυτήν και την πολύχρωμη καρδιά της. «Πώς σε λένε», τη ρώτησε. «Με λένε... Αστυπάλαια... », του αποκρίθηκε εκείνη. 


Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου αναμφίβολα με το βιβλίο της "Αστυπάλαια με λένε" έγραψε ένα ταξιδιάρικο, νοσταλγικό και ρομαντικό παραμύθι που περιέχει όλα τα απαιτούμενα συστατικά της επιτυχίας: φυλακή, απομόνωση, φόβο, ελπίδα, τόλμη, αγάπη, ελευθερία... Και κατόρθωσε να δώσει στον αναγνώστη ένα όμορφα γραμμένο βιβλίο που σε συνδυασμό με την υπέροχη εικονογράφηση δεν περνά διόλου απαρατήρητο! Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα η αγάπη κι η ελπίδα θα συγκινούν και στο τέλος θα θριαμβεύουν!


Μάλιστα η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Εκδόσεων Ελληνοεκδοτική με την Interamerican, ενώ μέρος των εσόδων προσφέρεται σε άπορες οικογένειες της Αστυπάλαιας!


Αν λοιπόν κι εσύ αγαπάς τα ρομαντικά παραμύθια, μην το προσπεράσεις, αλλά με την πρώτη ευκαιρία διάβασέ το! 


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Αστυπάλαια με λένε" της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου! Ευχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική για τη δωροθεσία! 



~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

1. Like στη σελίδα Όμορφη μέσα έξω στο Facebook.
2. Like στη σελίδα Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική στο Facebook.
3. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ προσκαλώντας φίλους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.


Όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 15/8.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ Facebook.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους, ακυρώνονται. 
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών. 
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός.
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει τα στοιχεία του με μήνυμα στο inbox της σελίδας "Όμορφη μέσα έξω" εντός 2 ημερών, για να κατοχυρώσει το δώρο του, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! 
  • Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των τυχερών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή των δώρων τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλο πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται. 
  • Αν οι τυχερός κατοικεί στον νομό Αττικής, θα παραλάβει το δώρο του από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ελληνοεκδοτική (Ιπποκράτους 82, Αθήνα), ενώ αν κατοικεί στην επαρχία, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική! 
  • Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog "Όμορφη μέσα έξω" δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
    Καλή επιτυχία και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!


    Χορηγοί επικοινωνίας:
    kerdiseto.gr

    Update 1/9:
    Τυχερή:
    Κωνσταντίνα Κυργιάκου






    Και μην ξεχνάς: 
    Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου