23 Ιανουαρίου 2018

Βιβλιοκριτική & κλήρωση για το βιβλίο "Η παραλία τη νύχτα": 4th Blogiversary

Σήμερα μέσα από το 4th Blogiversary έχουμε βιβλιοκριτική & κλήρωση για το βιβλιο "Η παραλία τη νύχτα" της Έλενα Φερράντε από τις Εκδόσεις Πατάκη.


Η Έλενα Φερράντε αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο διάσημους σύγχρονους συγγραφείς με τα βιβλία της να γνωρίζουν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως από το 1992! Ωστόσο η ίδια επιμένει να μην αποκαλύπτει το πραγματικό της όνομα ούτε να εμφανίζεται δημοσίως ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο γύρω από την ταυτότητά της! Εκτός από τα μυθιστορήματα ενηλίκων, με πιο γνωστά την "Τετραλογία της Νάπολης", έχει εκδώσει και το παραμύθι για παιδιά και μεγάλους "Η παραλία τη νύχτα", το οποίο μεταφράστηκε πρόσφατα στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη και βασίζεται στο μυθιστόρημά της La figlia oscura (2006).


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μόνη της σε µια παραλία, η Τσελίνα η κούκλα περνάει µια τροµερή νύχτα. Ο Κακός Ναυαγοσώστης του Δειλινού προσπαθεί να κλέψει τα λόγια της, η Φωτιά θέλει να την κάψει και η Θάλασσα αρνείται να ακούσει τα παρακαλετά της. Όµως το χειρότερο είναι πως την έχει εγκαταλείψει η µαµά της, η µικρή Μάτη, που νοιάζεται µόνο για το καινούριο της γατάκι. Με τη µία περιπέτεια να διαδέχεται την άλλη, η νύχτα γίνεται µέρα και τότε η Τσελίνα θα αντικρίσει τα πάντα µε λίγο πιο καθαρό βλέµµα. 
Μια σύντοµη, συγκινητική και µυστηριώδης ιστορία για τους µελλοντικούς αλλά και τους σηµερινούς λάτρεις των βιβλίων της Έλενα Φερράντε. 
Ένα σκοτεινό παραµύθι για το καλό και το κακό, για τους εφιάλτες και τα όνειρα, για τον φόβο και την ελπίδα αλλά και για τη δύναµη του λόγου ενάντια στη βία.


Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια παραλία λίγο πριν το σούρουπο και διαρκεί μέχρι το επόμενο πρωί. Πρωταγωνίστρια του παραμυθιού είναι μια παιδική κούκλα που λέγεται Τσελίνα και ανήκει στην πεντάχρονη Μάτη. Η μικρή Μάτη απασχολημένη όμως με το νέο της απόκτημα, ένα γατάκι, φεύγει από την παραλία μαζί με τους δικούς της ξεχνώντας πίσω της την κούκλα της, η οποία ξεμένει μισοθαμμένη μέσα στην άμμο. Και τότε έρχεται ο Κακός Ναυαγωσώστης του Δειλινού μαζί με τον Πελώριο Τσουγκράνα να καθαρίσουν την έρημη πια παραλία. Η Τσελίνα απογοητευμένη, φοβισμένη και λυπημένη αρχίζει να κάνει απαισιόδοξες και αρνητικές σκέψεις βγάζοντας έντονα συναισθήματα, ενώ μια σειρά από σύντομες περιπέτειες θα την κάνουν να νιώσει αδύναμη και ανήμπορη χωρίς τη μαμά της, τη μικρή Μάτη! Όμως το πρωινό θα φέρει μια αναπάντεχη τροπή και θα ζεστάνει πάλι την καρδιά της κούκλας Τσελίνα!

Πρόκειται για ένα σκοτεινό, σύγχρονο παραμύθι που μιλά για την απώλεια, την εγκατάλειψη, την αιώνια μάχη καλού και κακού, την ελπίδα, την αποδοχή και τη χαρά. Η Φερράντε συνθέτει μια σύντομη και ιδιαίτερη ιστορία, η οποία εμπλουτίζεται από την ξεχωριστή εικονογράφηση της Μάρα Τσέρρι, ενώ κατά την ταπεινή μου γνώμη απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και ενήλικες, καθώς είναι γραμμένο σε γλώσσα ναι μεν κατανοητή που συνοδεύεται όμως συχνά από βαρύγδουπες και έντονα συναισθηματικά φορτισμένες εκφράσεις. Για όποιον πάντως δεν έχει ακόμη διαβάσει κάποιο από τα βιβλία της, το συγκεκριμένο είναι μια καλή αρχή, για να γνωρίσει το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Έλενα Φερράντε! 


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουμε δύο αντίτυπα του βιβλίου "Η παραλία τη νύχτα" της Έλενα ΦερράντεΝα ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Πατάκη για τη δωροθεσία!

~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

1. Like στις σελίδες Όμορφη μέσα έξω και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook.
2. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ
 προσκαλώντας φίλους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.
3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

*Αν δεν έχεις Facebook, συμπλήρωσε μόνο τη φόρμα συμμετοχής!



Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 29/1.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ Facebook.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους όρους, ακυρώνονται.
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθούν δύο τυχεροί.
  • Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με email κι όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Αν οι τυχεροί είναι κάτοικοι Αθηνών, θα παραλάβουν τα δώρα τους από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα), ενώ αν είναι από την επαρχία, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις Εκδόσεις Πατάκη
  • Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog "Όμορφη μέσα έξω" δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!

Χορηγοί επικοινωνίας:
Update 31/1
Τυχερές:
Paraskevi Parissi
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ




Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

4 σχόλια:

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Πάντα με επιτυχίες και χαμόγελα πολλά
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. YΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΟ!!!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!!!
    ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να είμαι τυχερή !!! Θα το χαρώ πολύ πολύ!!!!Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία 💗💗🌸🌸🌷🌷🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή