13 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα σοκολάτας!


Συνήθως δε δίνω ιδιαίτερη σημασία σε παγκόσμιες ημέρες, εκτός κάποιων φωτεινών εξαιρέσεων που πρέπει όλοι να προσέξουμε, όπως παγκόσμια ημέρα κατά του aids, κατά του καρκίνου, κατά του καπνίσματος, ημέρα περιβάλλοντος κ.ο.κ! 

Η σημερινή όμως παγκόσμια ημέρα ακόμη κι αν δε θέλεις θα σε κάνει να σταθείς και να την προσέξεις! Θα σε κάνει να χαμογελάσεις! Θα σε κάνει να αναλογιστείς πότε ήταν η τελευταία φορά που τη γεύτηκες! 

Είναι η παγκόσμια ημέρα σοκολάτας! Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα και τυχαία μόλις χθες το ανακάλυψα! Και μια και είμαι λάτρης της σοκολάτας δε θα μπορούσα παρά να κάνω σχετική ανάρτηση σήμερα! Αλήθεια υπάρχει κανείς που δεν αγαπά τη σοκολάτα;


Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του μετρ της σοκολάτας, Στ. Παρλιάρου, "Σοκολάτα η θεϊκή" διαβάζουμε:

"Εννέα στα δέκα άτομα αγαπούν τη σοκολάτα, Ο δέκατος λέει ψέματα
John G. Tulius

"Για λίγο σε κολακεύει, για μια στιγμή σε ζεσταίνει, έπειτα ξαφνικά ξυπνάει μέσα σου έναν θανατηφόρο πυρετό"                                                                
Madame de Savigne


Εκτός όμως από την ευχαρίστηση που νιώθουμε απολαμβάνοντας ένα κομμάτι σοκολάτας υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη τόσο για την υγεία μας όσο και για την ομορφιά μας! 

Κυρίως η μαύρη σοκολάτα ή αλλιώς σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα (όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο έχει τόσο το καλύτερο αλλά είναι πιο πικρή) είναι αυτή που ωφελεί τον οργανισμό μας! Εν τάχει σας αναφέρω ότι είναι μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, προσφέρει τριπλή δράση προστασίας στην καρδιά, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, προστατεύει το δέρμα, ενώ βοηθά και το πεπτικό σύστημα! Βέβαια η κατάναλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο, γιατί αυξάνει το σωματικό βάρος αλλά προκαλεί και παρενέργειες! 

Και περνάμε τώρα στη χρήση της σοκολάτας στον τομέα της ομορφιάς! Στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό τους τη σοκολάτα και υπόσχονται ευεργετική επίδραση στο σώμα μας αλλά και στο πνεύμα μας! Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα προϊόντα περιποίησης εισχωρούν στον οργανισμό μας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέγουμε με προσοχή τι θα αγοράσουμε! Η μυρωδιά του κακάου και η αίσθηση που αφήνει πάνω μας μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένες και πιο ευδιάθετες! Είναι σαν να μεταφερόμαστε νοητά σε ένα μαγικό κόσμο αισθήσεων και αρωμάτων, όπου κυριαρχεί η σοκολάτα! 

Μπείτε λοιπόν στο ντουζ και χρησιμοποιήστε το shower cream από τη σειρά Chocomania της The Body Shop και καθώς η επιδερμίδα σας θα είναι καθαρή δοκιμάστε να την απολεπίσετε με το body scrub από τη σειρά Naturals Chocolate της Avon. Απλώστε στη συνέχεια την αγαπημένη σας κρέμα σώματος με άρωμα σοκολάτας. Προτείνω το body lotion από τη σειρά Chocomania της The Body Shop ή λόγω της εποχής αν επιθυμείτε περισσότερη ενυδάτωση σε βάθος επιλέξτε το body butter Crazy for Chocolate της Bubbles & Butters! Ντυθείτε, κλείστε τα μάτια σας τρώγοντας ένα κομμάτι από την αγαπημένη σας γεύση σοκολάτας (εγώ προτιμώ την Τζαντούγια ή έστω με πραλίνα φουντουκιού) και ταξιδέψτε με τα soundtrack της ταινίας "Le Chocolat" που, όταν είχε βγει το 2000, ήμουν φοιτήτρια και την είχα δει στη μεγάλη οθόνη! Είχε πλημμυρίσει θυμάμαι ο χώρος σοκολάτα! 


2 σχόλια:

  1. Ένα Post σοκολατένιο και άκρως λαχταριστό...λατρεύουμε άπαντες την σοκολάτα..!!!!..<3....
    fb: Lydia Anastasiadou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τη σοκολάτα; <3

      Διαγραφή