Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Back to school beauty #1


Ο Σεπτέμβρης μπήκε δυναμικά κι έφερε δροσιά και αλλαγή στο σκηνικό του καιρού! Έφερε όμως και διάθεση για ανανέωση! Τι θα έλεγες λοιπόν για επιστροφή στο σχολείο; Μην τρομάζεις! Δεν πρόκειται για κανονικό σχολείο αλλά για σχολείο ομορφιάς! Back to school beauty: Πίσω στη σχολική ομορφιά ή πίσω στο σχολείο, ομορφιά! Δεν υπάρχουν ούτε θρανία ούτε βιβλία και πίνακας στο σχολείο αυτό! Υπάρχει όμως άφθονη διάθεση για διδασκαλία και μάθηση! Γιατί η ομορφιά απαιτεί βασικά βήματα, εξάσκηση σε νέες μεθόδους και τάσεις αλλά και γνωριμία με νέα προϊόντα που μας διευκολύνουν! Όπως οι μαθήτριες πηγαίνουν στο σχολείο κι αρχίζουν δειλά δειλά να φροντίζουν για την ομορφιά τους, έτσι κι εμείς μαζί θα θυμηθούμε και θα μάθουμε από την αρχή όλα όσα μας κάνουν "όμορφη μέσα έξω"! Γιατί η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και δεν προϋποθέτει πολλά! Τι λες λοιπόν; Ξεκινάμε;


Πριν όμως αρχίσουμε τα μαθήματα είθισται να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις! Λοιπόν είμαι η Μαρία και μαζί θα κάνουμε το μάθημα της ομορφιάς! Και για να το κάνουμε ακόμη πιο όμορφο και δελεαστικό προτείνω να βάλουμε και λίγη μουσικούλα, σαν αυτή: 


Ας περάσουμε λοιπόν στο πρώτο μάθημα

Θα δούμε πρώτα τα βασικά βήματα! Και ξεκινάμε με την Περιποίηση Προσώπου. Η περιποίηση προσώπου είναι το α και το ω για την ομορφιά μας! Δεν την παραμελούμε και δεν κάνουμε ατασθαλίες, όσο κι αν βιαζόμαστε το πρωί ή είμαστε κουρασμένες το βράδυ! Για να περιποιηθούμε όμως σωστά το πρόσωπό μας είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε καλά τον τύπο της επιδερμίδας μας και τις ανάγκες του, ώστε να επιλέξουμε τα κατάλληλα για εμάς προϊόντα! Δεν 
πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν από εποχή σε εποχή ή μετά από χρήση φαρμάκων ή ορμονικών διαταραχών που οφείλονται σε περίοδο εξετάσεων, έντονο στρες, εγκυμοσύνη, λοχεία, εμμηνόπαυση κ.α. 

Πηγή / Source

Ποιοι είναι οι τύποι επιδερμίδας; 

Κανονική επιδερμίδα: Η επιδερμίδα αυτή έχει λεία και ομοιόμορφη όψη, χωρίς ορατούς πόρους ή ατέλειες. Δεν εμφανίζει σημάδια λιπαρότητας ή ξηρότητας σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, ενώ είναι καλά ανεκτή σε προϊόντα περιποίησης.

Ξηρή επιδερμίδα: Η επιδερμίδα αυτή εμφανίζει ξηρότητα και άγρια υφή ιδίως στα μάγουλα, ξεφλουδίζει, τραβάει κι έχει λεπτούς και λείους πόρους. Εξαιτίας της μειωμένης φυσικής υγρασίας του δέρματος εμφανίζει πρόωρα σημάδια γήρανσης κι απαιτείται μεγάλη ενυδάτωση κυρίως τη νύχτα και χρήση προιόντων χωρίς οινόπνευμα.

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Η επιδερμίδα αυτή παρουσιάζει ερεθισμούς, κοκκινίλες, ευρυαγγείες κι ευαισθησία σε εξωτερικούς παράγοντες (ήλιο, αέρα, κρύο) και δυσανεξία σε χρήση προϊόντων, εξαιτίας κάποιων συστατικών τους. Απαιτείται η χρήση υποαλλεργικών προιόντων χωρίς χρώμα και άρωμα, ενώ και η επιλογή των καλλυντικών πρέπει να γίνεται με προσοχή και να αναζητούμε ειδικά προϊόντα για ευαίσθητες επιδερμίδες!

Λιπαρή επιδερμίδα: Η επιδερμίδα αυτή παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα και εκκρίνει υπερβολική ποσότητα σμήγματος. Γυαλάδα, διεσταλμένοι πόροι, μαύρα στίγματα, σπυράκια, θαμπάδα κι ατέλειες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου επιδερμίδας. Τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες είναι τα oil free και τα καθαριστικά πρέπει να είναι σε μορφή αφρού ή gel. Το ευτύχημα είναι ότι λιπαρή επιδερμίδα αργεί να εμφανίσει ρυτίδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται ενυδάτωση!

Μικτή επιδερμίδα: Η επιδερμίδα αυτή είναι συνδυασμός διάφορων τύπων. Στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και σαγόνι) είναι λιπαρή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου είναι κανονική ή ξηρή ενίοτε και ευαίσθητη. Πιθανόν να χρειάζονται περισσότερα από ένα προϊόντα περιποίησης για να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες του προσώπου.

Ώριμη επιδερμίδα: Η ώριμη επιδερμίδα παρουσιάζει σημάδια γήρανσης, δηλαδή ρυτίδες, απώλεια σφριγηλότητας, χαλάρωση, ξηρότητα, θαμπάδα, κηλίδες και δυσχρωμίες. Προέχει η περιποίηση και η ενυδάτωση σε βάθος με τη χρήση αντιγηραντικών και συσφικτικών προϊόντων τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, αλλά και οι εβδομαδιαίες αγωγές αποκατάστασης.

* Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες βέβαια μπορεί να εμφανιστούν και νωρίτερα σε έναν τύπο επιδερμίδας χωρίς αυτή να είναι ώριμη! Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται χρήση προϊόντων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες ανάγκες της επιδερμίδας. 

Αν δυσκολευόμαστε να βρούμε τον τύπο της επιδερμίδας μας μπορούμε να ζητήσουμε διάγνωση από την αισθητικό μας ή ακόμη και από αισθητικό σε κάποιο πολυκατάστημα ομορφιάς ή φαρμακείο. 

Μπορούμε όμως να κάνουμε και ένα απλό τεστ μόνες μας στο σπίτι: Καθαρίζουμε καλά το πρόσωπό μας μ' ένα καθαριστικό για κανονική επιδερμίδα κατά προτίμηση που ξεπλένεται με νερό, σκουπίζουμε απαλά με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να περάσουν δέκα λεπτά. Μετά παίρνουμε ένα κομμάτι ριζόχαρτο και το πιέζουμε σε διάφορα σημεία του προσώπου μας. Αν το χαρτί βγει εντελώς καθαρό τότε η επιδερμίδα μας είναι κανονική ή αν νιώθουμε ότι μας τραβάει είναι ξηρή. Αν όμως κολλήσει και γεμίσει κηλίδες τότε η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή. Αν τέλος κολλήσει μόνο στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, σαγόνι) τότε η επιδερμίδα μας είναι μικτή.  

Ανακεφαλαιώνοντας, στο σημερινό μάθημα μάθαμε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε τύπου επιδερμίδας, ώστε να μπορούμε να την περιποιούμαστε σωστά με τα κατάλληλα γι' αυτήν προϊόντα! Στο επόμενο μάθημα θα συνεχίσουμε με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση! 

Πηγή / Source

Ραντεβού λοιπόν την επόμενη Δευτέρα! Φρόντισε να είσαι διαβασμένη (χαχαχα)! Α και μην ξεχνάς! Ένα είναι το σύνθημα αυτής της εποχής: Back to school beauty!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...