8 Μαρτίου 2018

Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες: Βιβλιοκριτική & κλήρωση

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική & κλήρωση για το βιβλίο "Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες" της Κατερίνας Σχινά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!


Όπως πολύ εύλογα καταλαβαίνει κανείς από τον τίτλο και μόνο "Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες", το βιβλίο αυτό έχει ως ηρωίδες σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που ξεχώρισαν και διέπρεψαν στην Ελλάδα, η καθεμία στο είδος της. Γυναίκες προερχόμενες από διάφορα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και διάφορες εποχές αγωνίστηκαν με τόλμη και αποφασιστικότητα ξεπερνώντας αντιξοότητες και δυσκολίες, για να κάνουν πραγματικότητα τα μεγάλα τους όνειρα!  Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ονόματα γνωστά κι άλλα λιγότερο ή και καθόλου γνωστά. Όλες τους όμως προσέφεραν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην πολύπαθη Ελλάδα και δικαίως έχουν γραφτεί στην ιστορία για τη συμβολή τους σε κάποιον τομέα: από την πολιτική μέχρι την τέχνη, τον αθλητισμό και τις επιστήμες! Η Μελίνα Μερκούρη, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Μαρία Κάλλας είναι ίσως μερικές από τις πιο γνωστές Ελληνίδες που φιλοξενούνται στις σελίδες του βιβλίου, ενώ αξίζει να γνωρίσουμε και τις υπόλοιπες 37 σημαντικές γυναίκες, όπως την Αγνοδίκη, τη Λέλα Καραγιάννη, τη Σοφία Εγκαστρωμένου-Σλήμαν, τη Δέσποινα Αχλαδιώτου και πολλές άλλες ακόμη.  


Η δομή του βιβλίου "Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες" είναι πολύ λειτουργική: για κάθε προσωπικότητα αφιερώνεται μία ολόκληρη σελίδα με τη βιογραφία της και μια ολοσέλιδη απεικόνιση της ίδιας. Μάλιστα κάτω από το όνομα της κάθε Ελληνίδας αναγράφεται η ιδιότητά της κι η εποχή, κατά την οποία έδρασε, ώστε να αποτυπώνονται πιο εύκολα στη μνήμη όλες οι βασικές πληροφορίες για την καθεμία!


Πέρα όμως από το αξιόλογο περιεχόμενο αυτό καθ' αυτό του βιβλίου "Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες" το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η πληθώρα των 16 εικονογράφων, οι οποίοι συνεργάστηκαν από κοινού για να φιλοτεχνήσουν τα πορτραίτα των 40 μεγάλων προσωπικοτήτων που παρουσιάζονται! Η ποικιλότροπη εικονογράφηση σε συνδυασμό με το ματ χαρτί των σελίδων δίνει έναν τόνο νοσταλγίας στο βιβλίο, ενώ η απλή, κατανοητή γλώσσα και το όμορφο λεξιλόγιο το καθιστούν ιδανικό ανάγνωσμα πριν τον ύπνο αλλά και σε κάθε στιγμή της ημέρας, στη βόλτα, στο ταξίδι, στην εξοχή! 


Το βιβλίο "Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες" είναι κατάλληλο για ηλικίες 7+, ενώ δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια αλλά σε κάθε μικρό ή μεγάλο αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει τη ζωή και τη δράση όλων αυτών των αξιομνημόνευτων γυναικών της χώρας μας! Είναι ένα βιβλίο που δε θα έπρεπε να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!

Δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά.
Δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις
όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό που αγαπάς.
Οι ιστορίες σαράντα μοναδικών Ελληνίδων που αψήφησαν
τις δυσκολίες, δείχνουν και σε σένα τον δρόμο.
Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι.
Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις.

Σαράντα συναρπαστικές ιστορίες για πραγματικά ατρόμητα κορίτσια.


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρουμε συνολικά δύο αντίτυπα του βιβλίου "Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια - 40 μοναδικές Ελληνίδες"  της Κατερίνας Σχινά! Να ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος για τη δωροθεσία! 

~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω FACEBOOK:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στις σελίδες Όμορφη μέσα έξω και Εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Facebook.
2. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ προσκαλώντας φίλους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.


~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω BLOG:

Υποχρεωτικός όρος
Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.

Μπορείς να πάρεις μέρος και με τους 2 τρόπους!





Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 14/3.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ Facebook.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους, ακυρώνονται.
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθούν δύο τυχεροί, ένας μέσω Facebook και ένας μέσω Blog.
  • Ο τυχερός μέσω Facebook θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, ενώ ο τυχερός μέσω Blog θα ειδοποιηθεί με e-mail. Οι τυχεροί θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς!
  • Αν οι τυχεροί κατοικούν στον νομό Αττικής, θα παραλάβουν τα δώρα τους από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14, Καθημερινά 09:00-16:00), ενώ αν είναι από την επαρχία, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!
  • Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog "Όμορφη μέσα έξω" δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!


Χορηγοί επικοινωνίας:
kerdiseto.gr

Update 20/3:
Τυχερή μέσω Facebook:
γαρυφαλλια Λία θεοχαριδου

Τυχερή μέσω Blog:
Κασσιανη Κοσμιδου




Και μην ξεχνάς: 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

5 σχόλια: