8 Σεπτεμβρίου 2016

Back to school beauty #6

Back to school beauty #6 μετά από δύο χρόνια; Ναι! Γιατί τα μαθήματα ομορφιάς είχαν διακοπεί, πριν προλάβουν να ολοκληρωθούν! Γιατί και η ομορφιά διδάσκεται! Γιατί και η ομορφιά διδάσκει! 


Έκτο Μάθημα

Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε δει το δεύτερο βήμα της Περιποίησης Προσώπου σε καθημερινή βάση, δηλαδή την τονωτική λοσιόν. Σήμερα θα μιλήσουμε για το τρίτο βήμα: την ενυδάτωση

Η ενυδάτωση περιλαμβάνει δύο επιμέρους βήματα: Το serum ή αλλιώς ορό και την ενυδατική κρέμα


Το serum αποτελεί απαραίτητη φροντίδα για το πρόσωπο, καθώς προσφέρει συμπυκνωμένα πολύτιμα δραστικά συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση και στοχεύει σε διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας, όπως ενυδάτωση, σύσφιξη, αντιγήρανση, ανόρθωση, κυτταρική ανανέωση, αντιοξειδωτική προστασία, λάμψη κλπ. Δρα λοιπόν συμπληρωματικά με την κρέμα ημέρας ή νύχτας και επιπλέον αυξάνει τη δράση της! Συνεπώς το serum σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα -η οποία δρα στις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας και προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες-, εκτός κι αν πρόκειται για εξελιγμένη φόρμουλα serum που καλύπτει ευρύ φάσμα δράσης, οπότε χρησιμοποιείται μόνο του. Συνήθως η υφή του είναι λεπτόρρευστη, αλλά και κρεμώδης ή gel, ώστε να διεισδύει με μεγαλύτερη ευκολία στις εσωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας, να απορροφάται ταχύτατα και να ενυδατώνει σε βάθος. Λόγω αυτής της ικανότητας να διαπερνά σε βάθος τα στρώματα της επιδερμίδας, απαιτείται λίγη ποσότητα κάθε φορά για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Υπάρχουν serum κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας και ηλικία. Μερικά μάλιστα προορίζονται για πρωινή και βραδινή χρήση και άλλα μόνο για πρωί ή μόνο για βράδυ. Τα serum ενδείκνυνται για μετά την ηλικία των 30 ή και νωρίτερα, όταν εντοπίζεται ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν περισσότερα του ενός serum για να καλύψουν ποικίλες ανάγκες ή να χρησιμοποιηθούν εναλλάξ. Μάλιστα οι Ασιάτισες ακολουθούν αυτή τη μέθοδο "layering", σύμφωνα την οποία συνδυάζουν μέχρι και 3-4 διαφορετικά serum καθημερινά! Το serum εφαρμόζεται πάντα σε καθαρή επιδερμίδα, μετά την τονωτική λοσιόν και πριν την ενυδατική κρέμα, πρωί ή/και βράδυ, με απαλές κινήσεις και ανοδική φορά προς τα έξω ή με χτυπηματάκια και ποτέ με μασάζ.

Tip: Έχεις έναν ακόμη καλό λόγο, για να χρησιμοποιείς serum. Το μακιγιάζ εφαρμόζει πιο ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου!


Στο επόμενο μάθημα θα συνεχίσουμε με την ενυδατική κρέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου