15 Απριλίου 2018

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες: Βιβλιοκριτική & κλήρωση

Βιβλιοκριτική & κλήρωση σήμερα για το βιβλίο "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες", που έκανε μεγάλη αίσθηση από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε! 



Το βιβλίο "Οι ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες" εκδόθηκε το 2016 στη Νέα Υόρκη στην αγγλική γλώσσα και έχει ήδη μεταφραστεί σε 35 γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι βραβευμένες Έλενα Φαβίλι & Φραντζέσκα Καβάλο, ενώ επιστρατεύτηκε μια πλειάδα 60 γυναικών εικονογράφων από όλο τον κόσμο, προκειμένου να εικονογραφήσουν τα πορτραίτα των 100 γυναικών-επαναστατριών που παρουσιάζονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη ποικιλομορφία ως προς την καλλιτεχνική απόδοση. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι ότι πρόκειται για το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) κι αυτό από μόνο του το καθιστά συλλεκτικό κάνοντάς το παράλληλα να ξεχωρίζει! 


Το βιβλίο "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες" είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συλλογή παραμυθιών: είναι οι ιστορίες 100 αληθινών ηρωίδων παγκοσμίως δοσμένες με τη μορφή του παραμυθιού, για να εμπνεύσουν τις μικρές ή και μεγάλες αναγνώστριες και να τις παρακινήσουν να τολμήσουν να ονειρευτούν και να αλλάξουν τον κόσμο αναπτύσσοντας τη δική τους κοσμοθεωρία! Είναι ιστορίες που διαβάζονται συνήθως πριν τον βραδινό ύπνο αλλά και οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Είναι ιστορίες γυναικών που επαναστάτησαν, πρωτοστάτησαν, ξεπέρασαν εμπόδια, αγωνίστηκαν ή καινοτόμησαν σε διάφορους τομείς: από την πολιτική, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό, τον ακτιβισμό, τη μόδα κ.α. Βέβαια το ότι περιλαμβάνονται γυναίκες ηρωίδες στο βιβλίο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια, αλλά μπορεί να διαβαστεί και από αγόρια, για να γνωρίσουν σπουδαίες γυναικείες προσωπικότητες που έμειναν στην ιστορία για κάποιον λόγο και να μάθουν να σέβονται το γυναικείο φύλο από νωρίς!



Μέσα στις σελίδες του βιβλίου "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες" φιλοξενούνται διάσημες ή λιγότερο διάσημες ή και εντελώς άγνωστες γυναίκες από όλο τον κόσμο και από διάφορες εποχές από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, όπως η Κλεοπάτρα, η Βασίλισσα Ελισάβετ, η Μεγάλη Αικατερίνη, η Εβίτα Περόν, η Βιρτζίνια Γουλφ, η Μαρία Κάλλας, η Κοκό Σανέλ, η Φρίντα Κάλο και πολλές άλλες ακόμη. 



Για κάθε γυναίκα - επαναστάτρια αφιερώνεται ένα δισέλιδο, το οποίο περιέχει στην αριστερή σελίδα βιογραφία, ιδιότητα, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης και θανάτου -αν δεν βρίσκεται ακόμη εν ζωή- και στη δεξιά σελίδα ολοσέλιδο πορτραίτο μαζί με μια εμβληματική φράση της καθεμιάς. Οι βιογραφίες είναι γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο εν είδη παραμυθιού, για να διαβάζονται με ενδιαφέρον και να αποτυπώνονται πιο εύκολα στη μνήμη από μικρές ηλικίες, ενώ η εικονογράφηση περιλαμβάνει πολλά χρώματα και διαφορετικές τεχνοτροπίες που προσελκύουν το βλέμμα και σπάνε τη μονοτονία! Η δε πολυτελής βιβλιοδεσία με σκληρά ματ εξώφυλλα μετατρέπει το βιβλίο σε τόμο, για να αντέχει στο χρόνο και στην καθημερινή χρήση! Είναι ένα βιβλίο που θα διαβάζεται ξανά και ξανά και δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη! Απευθύνεται σε ηλικίες 9+, αλλά μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερες ηλικίες.




Στο τέλος του βιβλίου "Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες" υπάρχει ειδικός χώρος, για να γράψουμε την ιστορία μας και να σχεδιάσουμε το πορτραίτο μας.


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες"! Ευχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία! 

~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στη σελίδα Όμορφη μέσα έξω στο Facebook.
2. Like στη σελίδα Εκδόσεις Ψυχογιός στο Facebook.
3. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ προσκαλώντας φίλους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Instagram και στο Google+.

Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 25/4.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους, ακυρώνονται.
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός.
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς!
  • Αν οι τυχερός κατοικεί στον νομό Αττικής, θα παραλάβει το δώρο του από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα), ενώ αν κατοικεί στην επαρχία, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!
  • Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog "Όμορφη μέσα έξω" δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!


Χορηγοί επικοινωνίας:
kerdiseto.gr

Update 26/4:
Τυχερή:
Evi Pantelieri




Και μην ξεχνάς: 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

4 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε !! Πρέπει να είναι υπέροχο βιβλίο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
    Πάντα με επιτυχίες και χαμόγελα πολλά
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστουμε!!!! ενα βιβλιο για μενα και την μικρη μου κορη να ειστε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!! FB: ΤΑΛΑΝΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή