8 Φεβρουαρίου 2017

Εσύ. Το βιβλίο σου: Κλήρωση

Αν με ακολουθείς στο Facebook, μάλλον έχεις δει ότι από την 1η Φλεβάρη ανεβάζω κάθε μέρα την πρόταση της μέρας και κάθε εβδομάδα θα ακολουθεί κλήρωση για μία από τις προτάσεις! Την προηγούμενη εβδομάδα σού πρότεινα μια νέα κυκλοφορία: Εσύ. Το βιβλίο σου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός! Σήμερα λοιπόν θα σου δώσω την ευκαιρία να το κερδίσεις! 


Λίγα λόγια για το βιβλίο*

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.

Η ζωή σου είναι το σύνολο των απλών πραγμάτων που κάνεις καθημερινά, και κάθε επιλογή σου είναι ουσιαστική. Το βιβλίο αυτό θα σε ενθαρρύνει να προκαλέσεις την αλλαγή – μία μικρο-ενέργεια τη φορά. Επειδή τα ασήμαντα έχουν τελικά σημασία.

Αυτό το υπέροχο βιβλιαράκι βασίζεται στη δημοφιλή εφαρμογή ευημερίας YOU.

* Πηγή: Εκδόσεις Ψυχογιός. Απόσπασμα του βιβλίου εδώ


Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που περιλαμβάνει 365 μικρά βήματα, ένα για κάθε μέρα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα ακολουθείς με τη σειρά! Μπορείς δηλαδή να ξεκινήσεις με το πρώτο βήμα και στη συνέχεια να κάνεις μια μίξη ανάλογα με τις διαθέσεις σου ή τον χρόνο σου. Σκοπός είναι να κατανοείς τη φιλοσοφία του βιβλίου και να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο με γνώμονα πρώτα από όλα τον εαυτό σου!

Το ΕΣΥ. Το βιβλίο σου μετατρέπει την αυτοβελτίωση σε μια εύκολη διαδικασία που επιτυγχάνεται βήμα βήμα. Ξεκλέβοντας μόνο ένα λεπτό τη μέρα, κάθε μέρα, θα νιώθεις πιο ευτυχισμένος και πιο υγιής από ποτέ χάρη σε απλές μικρο-ενέργειες. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις μια μικρο-ενέργεια, μπορείς να τη σημειώνεις μέσα στον κύκλο στο πάνω μέρος της σελίδας, ενώ υπάρχει και χώρος για να σημειώνεις τις σκέψεις και τα κατορθώματά σου! 

Τι είναι μικρο-ενέργεια; Η μικρο-ενέργεια είναι μικρή, απλή και μπορεί να γίνει στη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας. Από όλους. «Κάνε διαλογισμό για είκοσι λεπτά» δεν είναι μικρο-ενέργεια, αλλά «Κάθισε σιωπηλός για δύο λεπτά» είναι. «Τρέξε σε έναν μαραθώνιο» δεν είναι μικρο-ενέργεια, αλλά «Ανέβα τις σκάλες» είναι. Απλές, αλλά κάνουν τη διαφορά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 4 κατηγορίες μικρο-ενεργειών: Τροφή, Νους, Κίνηση, Αγάπη.

ΤΡΟΦΗ. Η τροφή είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου ζωής μας, ώστε μικρές, απλές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούν να μας χαρίσουν χρόνια. Οι μικρο- ενέργειες «Τροφή» δεν αφορούν μόνο το τι τρώμε αλλά το πώς, πότε, πόσο και με ποιον. Το «Σταμάτα να τρως σοκολάτα» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Φάε για σνακ ένα λαχανικό» είναι.

ΝΟΥΣ. Το μυαλό καθορίζει ποιοι είμαστε και πώς ενεργούμε. Αλλά δεν είναι άκαμπτο – μπορεί να εκπαιδευτεί. Οι μικρο-ενέργειες «Νους» έχουν να κάνουν με την επίγνωση (να ζούμε, δηλαδή, τη στιγμή), την παραγωγικότητα και την οργάνωση (να κατανοούμε, δηλαδή, τον κόσμο γύρω μας). Το «Τακτοποίησε το σπίτι» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Οργάνωσε το ντουλάπι της κουζίνας» είναι.

ΚΙΝΗΣΗ. Οι μικρο-ενέργειες «Κίνηση» αφορούν τις καθημερινές, μικρές, εύκολες κινήσεις που μπορείς να ενσωματώσεις στο καθημερινό πρόγραμμά σου. Το «Δήλωσε συμμετοχή σε τριάθλο» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Κάνε για δύο λεπτά τινάγματα φτέρνας» είναι.

ΑΓΑΠΗ. Οι μικρο-ενέργειες «Αγάπη» αφορούν τη σχέση σου με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Εδώ, οι μικρο-ενέργειες πραγματικά έχουν σημασία. Η καλή συμπεριφορά προκαλεί μια θετική αντίδραση από κάποιον άλλο, η οποία προκαλεί πίσω σε εμάς επίσης μια θετική αντίδραση. Το «Κάνε έναν νέο φίλο» δεν είναι μικρο-ενέργεια. Το «Προσέγγισε κάποιον» είναι.

Μια ομάδα ειδικών σε συνεργασία με τον διάσημο σεφ Jamie Oliver έβαλε τα δυνατά της για να πετύχεις την αλλαγή που θέλεις στη ζωή σου, αλλά για διάφορους λόγους συνεχώς αναβάλλεις! Ξεκίνα λοιπόν από μικρές, φαινομενικά ασήμαντες, αλλαγές στην καθημερινότητά σου για να πετύχεις σταδιακά το καλύτερο δυνατό για σένα! Εξάλλου η ζωή είναι μικρές στιγμές!

Το Εσύ. Το βιβλίο σου με διαστάσεις μικρής ατζέντας (12Χ17 εκ.) σου επιτρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου: Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην ουρά σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, στην αίθουσα αναμονής του οδοντίατρου, όταν συνοδεύεις τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, κ.α. Θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια για όλη τη χρονιά!


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρουμε ένα αντίτυπο του βιβλίου Εσύ. Το βιβλίο σου! Να ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία!


~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στις σελίδες Εκδόσεις Ψυχογιός και Όμορφη μέσα έξω στο Facebook.
2. Δημόσια κοινοποίηση (μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.
3. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ προσκαλώντας φίλους.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.

*Όσοι διαγωνισμοί αφορούν πρόταση της μέρας, θα διεξάγονται μόνο μέσω Facebook!

Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και τις 15/2 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com. 
  • Ο τυχερός θα είναι ένας.
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. 
  • Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα), ενώ αν είναι από την περιφέρεια, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους ακυρώνονται.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
  • Το δώρο είναι προσωπικό, αμεταβίβαστο και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!

Update 18/2:
Η τυχερή που κερδίζει το βιβλίο "Εσυ. Το βιβλίο σου" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός είναι η Maria Zark! Συγχαρητήρια και να είναι καλοδιάβαστο! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο της εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και έρχονται κι άλλα δώρα! 

1 σχόλιο:

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές

    ΑπάντησηΔιαγραφή