17 Ιανουαρίου 2016

Κέρδισε το βιβλίο "Συναντήσεις" της Μαρίνας Πετροπούλου

Τι γεύση έχει ο έρωτας, η κινητήριος δύναμη, που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του; Οι άνθρωποι επηρεασμένοι από τα συναισθήματά τους υποκύπτουν στη δίνη του αδιαφορώντας για τις συνέπειες! Η ζωή όμως κρύβει τελικά πολλές εκπλήξεις, άλλες ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες κι είναι εκείνη που θα πει την τελευταία λέξη! Μερικές συναντήσεις, βλέπεις, επηρεάζουν καταστάσεις και συμπεριφορές και αφήνουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Και οι ήρωες καλούνται να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους, όσο βαρύ κι αν είναι...

Αυτές τις γραμμές θα έγραφα ως εισαγωγή για το καινούριο μυθιστόρημα της Μαρίνας Πετροπούλου "Συναντήσεις", που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Λιβάνη.  Για τη συγγραφέα νομίζω ότι δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Την πρωτογνώρισα πριν από μία δεκαετία περίπου μέσα από το πολύ νοσταλγικό της μυθιστόρημα "Σαν γλυκό του κουταλιού", που μάλιστα είχε γίνει και τηλεοπτικό σίριαλ, το οποίο παρακολουθούσα μανιωδώς! 



Αυτήν τη φορά η συγγραφέας επιστρέφει με μια πολύ δυνατή ιστορία που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα! Πρόκειται για ένα ευχάριστο ανάγνωσμα με ρεαλιστική, καθαρή γραφή και μεστό λόγο, που διαβάζεται απνευστί, χωρίς να κουράζει! Η δε πλοκή του κυλά ομαλά και μπορείς εύκολα να συνδέσεις τα γεγονότα χρονικά. Ειλικρινά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και αδημονώ για το επόμενό της!



Λίγα λόγια για το βιβλίο*

Η ζωή είναι γεμάτη συναντήσεις. Οι περισσότερες μένουν γνωριμίες, περαστικές φιλίες και άλμπουμ με φωτογραφίες διακοπών και εφήμερων σχέσεων. Απ’ τις υπόλοιπες κάποιες γίνονται ευτυχείς συγκυρίες έρωτα, γάμου, συνεργασίας και φιλίας ως τα βαθιά γεράματα, ενώ κάποιες άλλες είναι απλά κακά συναπαντήματα που οδηγούν στον όλεθρο, στην καταστροφή, στην αποτυχία και στο θάνατο. Σε ποια κατηγορία συνάντησης ανήκει άραγε η παράνομη ερωτική σχέση της Αλίκης με τον Σταύρο;

Οι τέσσερις μοιράστηκαν στα δύο. Ο Σταύρος με την Αλίκη απ’ τη μια κι ο Θωμάς με την Έλενα απ’ την άλλη ξημέρωσαν συμφωνώντας και διαφωνώντας χιαστί, χωρίς να καταλήξουν πουθενά. Εκείνη τη νύχτα δύο αγαπημένα ζευγάρια κοιμήθηκαν με γυρισμένες πλάτες. Επάνω ψηλά η κόκκινη πανσέληνος γελούσε και σάρκαζε τη συνάντησή τους.

Η Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα δεκαεφτά χρονών. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επίσης ασχολήθηκε με το εμπόριο, επάγγελμα που ασκεί μέχρι σήμερα.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Σαν Γλυκό του Κουταλιού, Λεκές από Κόκκινο Κρασί, Τα Μπλε Φεγγάρια, Ένα Πρωινό, Το Ταγκό της Δανάης, Χωρίς Κραγιόν, Η Τελευταία Λέξη, Η Άκρη της Κλωστής, Στους Πέντε Ανέμους, Άδειες Κυριακές, Για Όλα Υπάρχει Λόγος, Tο Πέπλο και Έτσι Είναι η Ζωή.


*Πηγή και εικόνα: Εκδόσεις Λιβάνη


Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη προσφέρουμε σε μία τυχερή ή έναν τυχερό ένα αντίτυπο από το καινούριο μυθιστόρημα της Μαρίνας Πετροπούλου "Συναντήσεις"! Να ευχαριστήσω τις Εκδόσεις Λιβάνη, που προσφέρουν το δώρο!

Για να πάρεις λοιπόν μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι:
1. Δείξε την αγάπη σου με like στις σελίδες 
2. Δημόσια κοινοποίηση και σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρεις εδώ.
3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω.

Για επιπλέον συμμετοχές:
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram




Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι τις 27/1 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com. Αν ο νικητής είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Λιβάνη (Σόλωνος 98 & Ιπποκράτους), ενώ αν είναι από την περιφέρεια, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Λιβάνη! Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών! 

Καλή επιτυχία

Και μην ξεχνάς ότι "η ζωή είναι γεμάτη συναντήσεις"!


Χορηγός επικοινωνίας: 

Update 30/1:
Μετά από κλήρωση το καινούριο μυθιστόρημα "Συναντήσεις" θα συναντήσει την ερμιονη τσαπακιδου! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με email και θα έχει περιθώριο 2 ημερών να μου απαντήσει, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Ευχαριστώ πολύ για τις συμμετοχές και επιστρέφω με ένα κατακόκκινο giveaway, γιατί είπαμε ότι ο Ιανουάριος είναι μήνας γενεθλίων! 


8 σχόλια:

  1. ευχαριστουμε για τον ομορφο διαγωνισμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωστη και μη εξαιρετεα η κα Πετροπουλου.Ας γνωρισουμε και το καινουριο,πνευματικο της παιδι.Ευχαριστουμε για την προσφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυχαριστούμε πολύ για τον υπέροχο διαγωνισμό!!!!!!Θέλω πολύ να τοοο διαβάσω...♡♡♡☆☆☆ ♡♡♡☆☆☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή