20 Νοεμβρίου 2015

Review: Agreece Βαλσαμέλαιο


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη στροφή του καταναλωτικού κοινού στα φυσικά προϊόντα και κυρίως σε εκείνα που παράγονται με όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακό τρόπο! Με φόντο το ατμοσφαιρικό Πήλιο και τον μαγευτικό Παγασητικό και έδρα της τον Βόλο η νεοσύστατη εταιρία που φέρει την επωνυμία Agreece κάνει τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς λανσάροντας στην αγορά το πρώτο της προϊόν, το Βαλσαμέλαιο ή st John's Wort oil στην αγγλική.


Φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, όπως το βότανο Υπέρικο ή αλλιώς Χόρτο του Αγίου Ιωάννη, ευρύτερα γνωστό και ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, εγγυώνται για την άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος, που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή μέσα σε γυάλινες συσκευασίες των 50ml και 100ml. Το βαθυκόκκινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στο ίδιο το βότανο και προκύπτει μετά από διαδικασία εκχύλισης νωπών άνθεων του φυτού σε ελαιόλαδο αποφεύγοντας τη χρήση χημικών και χρωστικών ουσιών. Με τον τρόπο αυτό το Βαλσαμέλαιο απελευθερώνει όλες τις πολύτιμες ιδιότητές του χάρη στην καταλυτική δράση του ελαιόλαδου και αποκτά αξιοσημείωτη θεραπευτική αξία και χρησιμότητα. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν και την εταιρία Agreece δες εδώ


Αν με διαβάζεις, γνωρίζεις την αγάπη μου για τα φυσικά προϊόντα! Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να αναζητώ εναλλακτικές θεραπείες σε εγκυκλοπαίδειες και περιοδικά υγείας και να αποφεύγω όσο μπορώ τα βιομηχανοποιημένα φάρμακα! Και μόλις έμαθα για το Βαλσαμέλαιο από την Agreece έσπευσα να το δοκιμάσω!


Όπως αναγράφεται πάνω στην λιτή αλλά καλαίσθητη χάρτινη συσκευασία του προϊόντος: "Το βαλσαμέλαιο είναι ένα προϊόν, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά, για την καταπραϋντική δράση στο δέρμα, τις αρθρώσεις και τους μύες. Εφαρμόζεται τοπικά κάνοντας επάλειψη και εντριβή σε σημεία που δεν θα εκτεθούν στον ήλιο ή με επίθεμα σε διαποτισμένη γάζα. Συνιστώνται 2-3 εφαρμογές ημερησίως. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν ιατρική συνταγή.". Επίσης οφείλεις να γνωρίζεις ότι "Επειδή η Υπερικίνη (Hypericin), που εμπεριέχεται στο φυτό είναι φωτοευαίσθητη ουσία συνιστάται η χρήση του Βαλσαμελαίου μόνο όταν δεν υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο. Συνεπώς χρησιμοποιήστε το τις βραδινές ώρες.". 


Η δική μου άποψη: Μετά από συστηματική χρήση σε διάφορα σημεία του σώματος κατά τους φθινοπωρινούς μήνες σε πληγές, μικροαμυχές του δέρματος και μυϊκούς τραυματισμούς, τσιμπήματα εντόμων αλλά και σε εγκαύματα, ερεθισμούς και σπυράκια από τον ιδρώτα, μπορώ πλέον να πω ότι το Bαλσαμέλαιο είναι ένα μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σύγχρονο σπίτι! Με λίγες μόνο σταγόνες και χάρη στο ειδικό σταγονόμετρο που σου επιτρέπει να βγάλεις, όσο έλαιο χρειάζεσαι, χωρίς σπατάλες και κυρίως χωρίς να λερώσεις το εξωτερικό του μπουκαλιού, το βαλσαμέλαιο κάνει θαύματα. Επιπλέον ενυδατώνει ξηρά σημεία του σώματος και βοηθά ακόμη και σε άφθες στη στοματική κοιλότητα! Μάλιστα θρέφει τα σκασμένα χείλη σε 2 ώρες το πολύ! Το μόνο ίσως ενοχλητικό είναι η υφή του που λόγω του ελαιόλαδου, αργεί να απορροφηθεί και πρέπει να περιμένεις αρκετά πριν ντυθείς ή να εφαρμόσεις μια αποστειρωμένη γάζα.


Το Βαλσαμέλαιο από την Agreece διατίθεται σε φαρμακεία, mini-market, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του στα σημεία πώλησης (φαρμακεία) είναι 6.00 τα 50ml και 9.80€ τα 100ml.




*Pr Sample

Έχεις δοκιμάσει βαλσαμέλαιο; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνεις...

2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως ήρθε όντως η ώρα να το κάνω! Ήξερα ότι είναι για ανακούφιση από πόνους, δε γνώριζα ότι είχε κι άλλες χρήσεις! Πολύ καλό, σίγουρα θα το τσεκάρω!

    Φιλιά πολλά Μαρία μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνεις, κοριτσάκι μου! Έχει πολλές χρήσεις και ξέχασα να αναφέρω ότι εφαρμόζεται και πάνω σε καινούριο τατουάζ, μέχρι να επουλωθεί η περιοχή. Φιλιά κι ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή