9 Φεβρουαρίου 2014

Spa στο σπίτι

... Άφησε το ροζ σατενένιο νυχτικό της
να πέσει στο πάτωμα και
 κατευθύνθηκε αργά προς την μπανιέρα.
Βυθίστηκε μέσα στους αφρούς, 
κλείνοντας τα μεγάλα της μάτια και
έφερε στο νου της την τελευταία φορά
 που βρέθηκε εκεί!...

Πηγή / Source

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι! Ζήστε την απόλυτη αναζωογονητική εμπειρία ενός spa χωρίς να ξοδέψετε ένα υπέρογκο ποσό ούτε να μετακινηθείτε καθόλου. Μεταμορφώστε το μπάνιο σας σε χώρο πολυτελούς αισθητικής με απλά βήματα και ξεκουράστε σώμα και πνεύμα. Αποτοξινωθείτε και αποβάλλετε το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας με απλές κινήσεις!

Πηγή / Source

Καταρχάς, φτιάξτε ατμόσφαιρα!
Ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά που θα φωτίσουν ιδανικά το χώρο ή αν διαθέτετε και συσκευή καύσης αιθέριων ελαίων ρίξτε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια που θα σας προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση! Θα σας πρότεινα να επιλέξετε λεβάντα, υλάνγκ υλάνγκ, νέρολι, γιασεμί, γεράνι, σανδαλόξυλο κ.α. (Τα αιθέρια έλαια διεισδύουν ιδιαίτερα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας αλλά χρειάζεται προσοχή στη χρήση και τη φύλαξή τους!). 

Πηγή / Source

Ολοκληρώστε ψεκάζοντας το χώρο με το "Avon Planet Spa sleep serenity χαλαρωτικό σπρέυ" για να νιώσετε την απόλυτη ηρεμία.


Όλα αυτά σε συνδυασμό με χαλαρωτική μουσική σε χαμηλή ένταση (σαν κι αυτή στο παρακάτω βίντεο) θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα διώξει μακριά κάθε αρνητική σκέψη!


Στην μπανιέρα ολοταχώς!
Στη συνέχεια, γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό (περίπου όσο και η θερμοκρασία του σώματος, 36 C), ρίξτε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια, μερικά ροδοπέταλα, άλατα μπάνιου και ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Εναλλακτικά, μια πιο οικονομική λύση είναι να κρεμάσετε από τη βρύση της μπανιέρας ένα υφασμάτινο πουγκάκι με αποξηραμένα αρωματικά βότανα όπως χαμομήλι, λεβάντα, μέντα κ.α. τα οποία θα απελευθερώσουν όλες τις πολύτιμες και θεραπευτικές ιδιότητές τους καθώς θα γεμίζετε τη μπανιέρα με ζεστό νερό!

Πηγή / Source

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα αφρόλουτρα από τη σειρά "Palmolive Thermal Spa" με πλούσιες συνθέσεις που καθαρίζουν και αναζωογονούν το σώμα!


Κάντε πλούσιο αφρό και βυθιστείτε στο νερό, διώχνοντας κάθε αρνητική σκέψη μακριά! Παραμείνετε μέσα στη μπανιέρα τουλάχιστον για 10 λεπτά, χαλαρώνοντας και εισπνέοντας βαθιά! 


Όση ώρα είστε μέσα στο νερό, εκμεταλλευτείτε το χρόνο και απλώστε από πριν στο πρόσωπο και στα μαλλιά σας μάσκες ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας και των μαλλιών σας! Απλώστε τη μάσκα προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των χειλιών και των ματιών! Προτείνω να δοκιμάσετε κάποια από τις μάσκες προσώπου της σειράς "Apivita Express Beauty" που περιλαμβάνει 22 διαφορετικές μάσκες σε φακελάκια μονοδόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας! Βασισμένες στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής στην οποία εναλλάσσονται φρούτα και λαχανικά, οι μάσκες express είναι πλούσιες και έχουν φυσικά συστατικά που αγγίζουν το 99%.

Πηγή / Source

Επίσης σας προτείνω να επιλέξετε το 3 Minute Miracle Reconstructor της Aussie, την πιο εκπληκτική μάσκα μαλλιών που μυρίζει τσιχλόφουσκα!

Πηγή / Source

Απαλύνετε την επιδερμίδα σας!
Πριν ξεπλυθείτε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να απλώσετε με κυκλικές κινήσεις στο σώμα σας ένα προϊόν απολέπισης κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Ιδανικό προϊόν είναι το “Avon Planet Spa Απολεπιστικό πίλινγκ σώματος” με μεταλλικά στοιχεία από τη Νεκρά Θάλασσα ή το “Avon Planet Spa Απολεπιστικό πίλινγκ σώματος” με λάδι μεσογειακής ελιάς και άνθος πορτοκαλιού.

Πηγή / Source 
Πηγή / Source

Επιμείνετε ιδίως στα άκρα αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως αγκώνες, παλάμες, γόνατα και πέλματα, που είναι πιο ξηρά και χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Αν θέλετε μπορείτε παράλληλα με το προϊόν απολέπισης να χρησιμοποιήσετε και μια φυσική λούφα!

Πηγή / Source

Αν διαθέτετε περισσότερο χρόνο σας προτείνω να δοκιμάσετε από τη σειρά "Avon Footworks" για τα πόδια το "Απολεπιστικό σαπούνι" και τη “Λοσιόν για ποδόλουτρο με άρωμα λεβάντας”. Χρησιμοποιήστε αν θέλετε και μια ελαφρόπετρα για τα πέλματα. Πλέον θα έχετε αποκαλύψει μια βελούδινη και λαμπερή επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα και τη θαμπάδα του χειμώνα!


Μπουρμπουλήθρες παντού!
Επιλέξτε στη συνέχεια κάποιο αγαπημένο σας αφρόλουτρο και με ένα μαλακό σφουγγάρι σαπουνίστε το σώμα σας! Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό μειώνοντας τη θερμοκρασία του σταδιακά για να τονώσετε την επιδερμίδα σας!Βγείτε από την μπανιέρα και τυλιχτείτε σε ένα μπουρνούζι ή μια χνουδωτή πετσέτα την οποία έχετε τοποθετήσει από πριν πάνω στο καλοριφέρ για να είναι ζεστή! 

Πηγή / Source

Σκουπιστείτε με ταμποναριστές κινήσεις αλλά όχι εντελώς, ώστε να παραμείνει λίγη υγρασία στο δέρμα σας! Όσο το δέρμα σας είναι ακόμη βρεγμένο εφαρμόστε στο σώμα σας μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος και μια θρεπτική κρέμα χεριών στα χέρια σας! Προτείνω να δοκιμάσετε το "Korres Body Butter Σύκο" που έχει υπέροχη μυρωδιά και την "Κρέμα Χεριών Dove Purely Pampering" με απολαυστικό άρωμα βουτύρου καριτέ και βανίλιας που χαρίζει στα χέρια βαθιά ενυδάτωση και περιποίηση!

Πηγή / Source

Πηγή / Source

Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για εσάς μία φορά την εβδομάδα και κάντε spa στο σπίτι! Θα νιώθετε πολύ όμορφα ακόμη και τις επόμενες ημέρες! Χαρίστε στον εαυτό σας λίγη προσιτή πολυτέλεια! Το αξίζετε!

Πηγή / Source

Γιατί τελικά τα μικρά πράγματα στη ζωή είναι αυτά που μετράνε περισσότερο και μας κάνουν ευτυχισμένους! Η ευτυχία άλλωστε είναι στιγμές λένε, οπότε χαρίστε μια στιγμή ευτυχίας στον εαυτό σας!


Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο link party #4 του "Μαμά σε κρίση"!

4 σχόλια:

  1. Τι ωραία, σχεδόν αισθάνθηκα να το ζω ολο αυτό το σκηνικό! Από το παρτυ μου ερχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και στο δεύτερο μπλογκο-σπιτακι μου, Δέσποινα! Χαίρομαι που το έζησες έστω και εικονικά! Καιρός και να το ζήσεις και στ' αλήθεια!

      Διαγραφή
  2. Αχ τι καλά, δροσίστηκα Μαράκι μου (έστω και εικονικά). Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις τη σωστή μπανιέρα, αλλά μία ντουζιέρα επειδή βρίσκεσαι στο εξοχικό????
    Νομίζω ότι θα αρκεστώ σε μία δροσερή βουτιά στη θάλασσα...δεν αντέχω άλλο αυτή τη ζεεεεεέστη!!!! Τρέχω να φορέσω το μαγιό μου! φιλάκια πολλά

    Υ.Σ: Θα κρατήσω τις συμβουλές σου και όταν επιστρέψω στο σπίτι μου στην Αθήνα, θα τα κάνω όλα κατά γράμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, τώρα είδα το σχόλιό σου! Ναι όντως αν δεν έχεις μπανιέρα είναι ένα πρόβλημα! Έχεις όμως ολόκληρη θάλασσα! Αυτό που το πας; χα χα χα! Το Σεπτέμβρη λοιπόν βρες χρόνο για τον εαυτό σου και κάνε ένα σπα μόνο για πάρτη σου! Φιλιά! Να περνάς καλά!

      Διαγραφή