11 Μαΐου 2017

"Κηροτεχνίες" του Δημητρίου Καρακούση: Κλήρωση

Πρόσφατα ανακάλυψα το βιβλίο "Κηροτεχνίες: Φτιάχνω κηραλοιφές, κεριά, σαπούνια με φυσικό κερί μέλισσας" του Δημητρίου Καρακούση από τις Εκδόσεις Σταμούλη κι ενθουσιάστηκα με το περιεχόμενό του! Κι επειδή τα καλά νέα πρέπει να τα μοιραζόμαστε, ετοίμασα κλήρωση για ένα αντίτυπο του βιβλίου για μια τυχερή φίλη!


Αν με διαβάζεις καιρό, μάλλον θα γνωρίζεις ήδη ότι αγαπώ τις φυσικές συνταγές ομορφιάς! Θα σου αποκαλύψω επίσης ότι από μικρή ηλικία έχω λατρεία και στις κατασκευές diy και στη δημιουργία χειροποίητων κεριών, ενώ δε σου κρύβω ότι αρκετές φορές σκέφτηκα να δημιουργήσω μόνη μου χειροποίητα σαπούνια, αλλά δεν το επιχείρησα ποτέ! Μέχρι τη στιγμή που έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο "Κηροτεχνίες: Φτιάχνω κηραλοιφές, κεριά, σαπούνια με φυσικό κερί μέλισσας" και διαπίστωσα ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φανταζόμουν! 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, λίγο ελεύθερο χρόνο κι αρκετή θέληση κι υπομονή ακόμη και ο πιο αδαής σε κατασκευές μπορεί να κάνει μόνος του διάφορα παρασκευάσματα είτε για τον εαυτό του είτε, για να τα χαρίσει σε αγαπημένα του πρόσωπα. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές για κεριά, κηραλοιφές, σαπούνια, φυσικά καλλυντικά, φαγητά και γλυκά με βάση το φυσικό κερί, το μέλι, την πρόπολη και τον βασιλικό πολτό, που απλόχερα προσφέρει η μέλισσα. Έχει αναλυτικό περιεχόμενο, κατάλογο μετατροπώνπλήθος έγχρωμων φωτογραφιών και είναι άρτια οργανωμένο σε βασικές ενότητες και υποενότητες, ενώ περιγράφει λεπτομερώς κάθε διαδικασία προτείνοντας συχνά εναλλακτικούς τρόπους και χρήσιμες συμβουλές. Επιπλέον περιέχει αναλυτικούς πίνακες ελαίων, αιθέριων ελαίων, φυτικών βουτύρων και λιπών αλλά και βιταμινών και άλλων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παρασκευή των συνταγών που παρουσιάζονται στις 189 σελίδες του. Ξεχωριστή βέβαια αναφορά πρέπει να γίνει και στην πολυτελή εκτύπωση σε χαρτί ιλουστρασιόν εσωτερικά και εξωτερικά! Με άλλα λόγια αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση δώρου σε όσους αγαπούν τις κατασκευές diy! Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σταμούλη!


Θέλοντας λοιπόν να σου παρουσιάσω μια συνταγή για φυσικά καλλυντικά επέλεξα το Φυσικό Peeling με μέλι που είναι ιδανικό για αυτήν την εποχή, λίγο πριν τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις στις παραλίες

Η επιδερμίδα μαλακώνει και τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από αυτή κάνοντάς τη βελούδινη, με μια αίσθηση λάμψης.

Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 50 ml αμυγδαλέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας άργιλο, ανθόνερο.

Εκτέλεση: Θερμαίνουμε λίγο το μέλι. Προσθέτουμε την άργιλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το ανθόνερο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια ποσότητα με τα χέρια μας και το απλώνουμε στο σώμα μας κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Το αφήνουμε 5 min και ξεπλένουμε με κρύο νερό. 
Η άργιλος που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από τον τύπο δέρματος που έχουμε. Έτσι έχουμε: 
  • Κόκκινη: κατάλληλη για το ξηρό, ώριμο και ευαίσθητο δέρμα.
  • Κίτρινη: κατάλληλη για μικτές, ευαίσθητες αλλά και λιπαρές επιδερμίδες.
  • Λευκή: Ιδιαίτερα καλή για τις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.
  • Πράσινη: Ιδανική για το λιπαρό και μικτό δέρμα.
  • Ροζ: Κατάλληλη για το εύθραυστο, ευαίσθητο και ώριμο δέρμα.
Σημείωση: Η διαδικασία της απολέπισης θα πρέπει να γίνεται πάντα σε καθαρό δέρμα ή μετά το ντους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στους αγκώνες, στις φτέρνες, στους αστραγάλους και στα γόνατα.

(σελ. 112-3)


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Σταμούλη προσφέρουμε 1 αντίτυπο του βιβλίου "Κηροτεχνίες: Φτιάχνω κηραλοιφές, κεριά, σαπούνια με φυσικό κερί μέλισσας" του Δημητρίου Καρακούση! Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τις Εκδόσεις Σταμούλη για τη δωροθεσία! 


~ Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στις σελίδες Εκδόσεις Σταμούλη και Όμορφη μέσα έξω στο Facebook.
2. Δημόσια κοινοποίηση (μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.
3. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές

Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.


Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και τις 18/5 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του commentpicker.com. 
  • Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ένας τυχερός.
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. 
  • Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σταμούλη (Αβέρωφ 2, απέναντι από το Πολυτεχνείο, Αθήνα), ενώ αν είναι από την περιφέρεια, θα του αποσταλεί δωρεάν από τις Εκδόσεις Σταμούλη!
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους ακυρώνονται.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
  • Το δώρο είναι προσωπικό, αμεταβίβαστο και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!

Χορηγοί επικοινωνίας:

Update 24/5:
Τυχερή: Maria Gogou 
Συγχαρητήρια και καλές κατασκευές! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο της εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και έρχονται κι άλλα δώρα!

Και μην ξεχνάς:

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

4 σχόλια: