20 Απριλίου 2017

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης μετά το Πάσχα

Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποτοξίνωσης μετά το Πάσχα κρίνεται μάλλον απαραίτητο, προκειμένου να ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας! 


via

👉 Αρχικά εξαφανίζουμε από το άμεσο οπτικό μας πεδίο γλυκίσματα, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και λοιπά σοκολατοειδή που μαζεύτηκαν στο σπίτι μας τις ημέρες του Πάσχα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο συχνά τα βλέπουμε μπροστά μας, τόσο πιο συχνά θα υποκύπτουμε στον πειρασμό να "τσιμπήσουμε" κάτι από όλα αυτά! 

👉 Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη λαϊκή της γειτονιάς μας ή ένα οργανωμένο μανάβικο και εφοδιαζόμαστε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, όπως πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, μπανάνες, φράουλες, ακτινίδια, αβοκάντο, μαρούλια, καρότα, αρακά, παντζάρια, ραπανάκια, ραδίκια, σπανάκι, κλπ. Φυσικά, δεν παραλείπουμε να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, ενώ προτιμούμε σούπες και smoothie, που μας ενυδατώνουν και μας δροσίζουν αντίστοιχα! 

👉 Για μία εβδομάδα αποφεύγουμε ή έστω περιορίζουμε στο ελάχιστο τον καφέ και το τσάι, που αφυδατώνουν τον οργανισμό μας, και τα αντικαθιστούμε με φρεσκοστυμμένους χυμούς και άφθονο νερό. Tip: Προσθέτουμε σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, χυμό μισού λεμονιού και μια κουταλιά μέλι, και ξεκινάμε τη μέρα μας με αυτό το φυσικό ρόφημα! Αυτήν τη συνήθεια μπορούμε να την υιοθετήσουμε και για συνέχεια! 

👉 Για μία εβδομάδα μειώνουμε στο μισό το αλάτι από τα γεύματα που ετοιμάζουμε μόνοι μας στο σπίτι και αποφεύγουμε το delivery & τα τυποποιημένα και προμαγειρεμένα γεύματα από το super market, που περιέχουν υπερβολικές ποσότητες αλατιού. Ως γνωστόν, το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και στην παρούσα φάση επιδιώκουμε να αποβάλουμε το αίσθημα βάρους που έχει δημιουργηθεί λόγω της κατανάλωσης λιπαρών φαγητών και γλυκών τις ημέρες του Πάσχα! 

👉 Για μία εβδομάδα αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με μέλι ή άλλη φυσική, γλυκαντική ουσία στο γάλα, το γιαούρτι, τα smoothie ή κάποιο άλλο υγιεινό σνακ. 

👉Κοιμόμαστε για τουλάχιστον 8 συνεχόμενες ώρες το βράδυ και 1-2 το μεσημέρι. Άλλωστε ο ποιοτικός ύπνος είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, παρόλο που δεν είναι πάντα εφικτό αυτό, ιδίως όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια! 

👉 Για μία εβδομάδα περιορίζουμε, όσο είναι δυνατόν, το κάπνισμα, το αλκοόλ και το ξενύχτι. Το ζητούμενο είναι να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από αυτές τις "βλαβερές" συνήθειες που μας γεμίζουν τοξίνες! 

👉 Περπατάμε για 30' κάθε μέρα χωρίς άγχος ή πηγαίνουμε στη δουλειά μας με τα πόδια, αν είναι εφικτό. Το περπάτημα θα μας βοηθήσει να ξαναμπούμε γρήγορα σε φυσιολογικούς ρυθμούς! 

👉 Κάνουμε μάσκες καθαρισμού, απολέπισης και ενυδάτωσης σε πρόσωπο και σε σώμα. 

👉 Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας εφαρμόζουμε για μία εβδομάδα μια πιο ενισχυμένη ενυδατική κρέμα ημέρας ή/και νύχτας, για να αναπληρώσουμε τα επίπεδα της χαμένης υγρασίας! 

👉Φροντίζουμε να χαμογελάμε συχνά και επιλέγουμε μερικές ποιοτικές ταινίες ή ένα καλό βιβλίο αποφεύγοντας την πολύωρη περιήγηση στο ίντερνετ και τα social media! Tip: Επιλέγουμε ως σνακ σπιτικό ποπ κορν με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι! 

👉 Αναπνέουμε βαθιά για μερικές φορές μέσα στη μέρα κάνοντας παράλληλα θετικές σκέψεις! 

via


Βέβαια μπορούμε να κρατήσουμε και για συνέχεια αυτές τις συμβουλές, όλες ή μερικές! 

Καλή επάνοδο! 


Και μην ξεχνάς:

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

8 σχόλια:

  1. Μαρία μου πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου... Νομίζω ότι θα τις εφαρμόσω όλες από αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις εφαρμόσεις, Αννούλα μου! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ανάρτηση! Και αυτές οι συμβουλές δεν είναι χρήσιμες μόνο για μετά το Πάσχα, αλλά και γενικά για μια υγιεινή καθημερινότητα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συμβουλές! Όντως είναι συμβουλές που μπορούμε να ακολουθούμε και συνεχώς, αν θέλουμε! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες και βοηθητικές συμβουλές!
    Σ'ευχαριστούμε πολύ :)
    http://beautyproject-elinachris.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχάριστο να το ακούω αυτό! Εγώ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραιες συμβουλες!αν και μπορει να τα ξερουμε η οργανωση χανεται μερικες φορες.ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό, Μαράκι μου! Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως! Ευχαριστώ κι εγώ!

      Διαγραφή