11 Απριλίου 2017

Παιδικό βιβλίο: "Το κουνιστό δόντι της Φρύνης" της Βούλας Μάστορη

Σήμερα σου έχω πρόταση για παιδικό βιβλίο: "Το κουνιστό δόντι της Φρύνης" της Βούλας Μάστορη από τις Εκδόσεις ΨυχογιόςΑν και δεν είμαι ακόμη μαμά, υπάρχουν μερικά παιδικά βιβλία που ξεχωρίζω και θέλω να κρατήσω στη συλλογή μου. Είτε από παλιμπαιδισμό, είτε από προνοητικότητα, είτε απλώς από αθεράπευτη αγάπη για τα βιβλία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! 



Οι Εκδόσεις Ψυχογιός τον περασμένο Μάρτη στήριξαν τη συνάντηση 6 blogger από Θεσσαλία, για την οποία σου μίλησα εδώ, προσφέροντάς μας αντίτυπα 3 παιδικών τίτλων βιβλίων! Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω θερμά τις εκδόσεις για τη χορηγία!
 

Διάλεξα το βιβλίο της Βούλας Μάστορη "Το κουνιστό δόντι της Φρύνης", που ανήκει στη σειρά Βατόμουρο (7-8 ετών)


Λίγα λόγια για το βιβλίο*

Εκείνο το μεσημέρι στο κυριακάτικο τραπέζι η Φρύνη σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και είπε σπρώχνοντας δισταχτικά με τη γλώσσα ένα από τα μπροστινά δόντια της:
«Μαμά, τούτο το δόντι μου κουνιέται».
«Να το βγάλουμε, για να φυτρώσει το καλό δόντι».
«Και τούτο είναι καλό!» υπερασπίστηκε το κουνιστό δόντι της η Φρύνη.
Όμως, όσο και να το υπερασπίστηκε, εκείνο –το δόντι λέω– έκανε τα δικά του και μετά η Φρύνη περίμενε τη νεράιδα των δοντιών. Μη ρωτάς γιατί. Είναι μια ολόκληρη ιστορία και δε γίνεται να τη διαβάσεις όλη εδώ στο οπισθόφυλλο…

*Πηγή: Εκδόσεις Ψυχογιός. Απόσπασμα του βιβλίου εδώ



Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι ο φόβος της μικρής Φρύνης για τη διαδικασία αλλαγής ενός δοντιού. Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο η Φρύνη μαθαίνει από την οικογένειά της τι πρέπει να γίνει με το βγαλμένο της δόντι. Ακούει για κεραμίδια, όπου πετάνε το παλιό δόντι, αλλά ακούει και για τη νεράιδα των δοντιών, που έρχεται κρυφά τα βράδια που κοιμούνται τα παιδιά και παίρνει τα πεσμένα δόντια τους αφήνοντας ως αντάλλαγμα χρήματα! Η Φρύνη όμως δε θέλει χρήματα, αλλά κάτι άλλο πολύ πιο συναρπαστικό! 

Η συγγραφέας Βούλα Μάστορη με το βιβλίο "Το κουνιστό δόντι της Φρύνης" βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους για την απώλεια των πρώτων τους δοντιών κάνοντας χρήση του γνωστού -ξενόφερτου- μύθου της νεράιδας των δοντιών (Tooth Fairy). Επίσης με έμμεσο τρόπο περνάει το μήνυμα της απαξίωσης για το χρήμα και κατ' επέκταση για τα υλικά αγαθά τονίζοντας την αξία άλλων πραγμάτων, ενώ παράλληλα κάνει μικρή νύξη και στο πρόβλημα της αστυφιλίας!

Μέρες που είναι λοιπόν, αν αναζητάς ένα διδακτικό παιδικό βιβλίο για το βαφτιστιράκι σου ή γενικά για κάποιο παιδί ηλικίας 7-8 ετών, ρίξε μια ματιά στο συγκεκριμένο! 


Και μην ξεχνάς:

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram και Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

4 σχόλια:

  1. Aυτο το βιβλιο το αγορασα στην κορη μου για το πρωτο δοντακι της. Ειναι καταπληκτικο, ευχαριστουμε για την παρουσιαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ διδακτικό για αυτές τις ηλικίες! Ευχαριστώ κι εγώ για το σχόλιο, Μαράκι!

      Διαγραφή
  2. Ποκύ ωραία πρόταση Μαρία μου. Σιγά σιγά θα την προμηθευτώ μιας και σε λίγο καιρό θα μπούμε σε αυτή τη φάση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο καλό θα σας κάνει τότε το συγκεκριμένο βιβλίο! Ευχαριστώ πολύ, Νίκη μου!

      Διαγραφή