15 Απριλίου 2016

Κέρδισε το βιβλίο "Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης" του Γιάννη Φιλιππίδη

Μερικά βιβλία γοητεύουν πριν ακόμη διαβαστούν. Έχουν κάτι ελκυστικό, κάτι ιδιαίτερο που τραβάει την προσοχή με την πρώτη ματιά! Ένα από αυτά είναι και το "Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης" του Γιάννη Φιλιππίδη από την Άνεμος Εκδοτική.


Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που, ενώ κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια, προστέθηκε στη συλλογή μου μόλις πριν λίγους μήνες. Δεν έχω καταφέρει βέβαια ακόμη να το διαβάσω, όμως το έχω προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες. Υποσυνείδητα ίσως το άφηνα, μέχρι να έρθει πάλι ο Απρίλης. Ίσως πάλι να ήθελα να μπω στο κλίμα του έργου και να ταξιδέψω μέσα στις σελίδες του, καθώς θα διανύω έναν μήνα αγαπημένο και λατρεμένο πολύ στη λογοτεχνία! 


Λίγα λόγια για το βιβλίο*

Ένας Απρίλης πλανευτής, μια γυναίκα που ωριμάζει σαν ακριβό κρασί, ένα νησί γεννημένο από λάβα η Σαντορίνη κι ένας οριστικός έρωτας που δεν κουράστηκε ποτέ να περιμένει, συνθέτουν το παζλ των τριάντα ωρών που θα χρειαστεί η Στέλλα μέχρι να δει ολοκάθαρα μέσα της και γύρω της.

Πώς περνάνε έτσι εύκολα κι απλά ολόκληρα κομμάτια μιας ζωής, που θεωρείς απροσμέτρητη σε μάκρος, αλλά κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι καθόλου;

Σαράντα εννέα χρόνια ωριμότητας είναι αναγκαία για να καθαρίσει αίφνης η ομίχλη που κουκουλώνει συναισθήματα, ανάγκες και όσα η ίδια αντιλαμβάνεται ως φυσικό κόσμο γύρω της.

Ίσως γιατί τη στιγμή που αισθάνεται ότι έχει κατορθώσει την αντιστροφή του χρόνου, τα πάντα φαντάζουν φωτεινά, ανεπηρέαστα από τις στροφές των ρολογιών.

Τριάντα ώρες στην καρδιά ενός Απρίλη υπόσχονται να φυσήξουν καινούριο άνεμο, να ξεσκονίσουν μνήμες που χρειάστηκε να κρατηθούν κρυμμένες, εγκλωβισμένες στο κουτάκι με τα παλιά θέλω της, που ξέμειναν απραγματοποίητα.

Γιατί έρχεται κάποτε η ώρα, που αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει ν’ αντιστρέψεις τον χρόνο, να κερδίσεις όσα δεν έπαψες να διεκδικείς στ’ αλήθεια ποτέ.

Ο Γιάννης Φιλιππίδης είναι συγγραφέας και υπεύθυνος εκδόσεων της Άνεμος Εκδοτική. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Ρίτσου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και επώνυμες ιστοσελίδες. Από το 2013 αρθρογραφεί κι είναι αρχισυντάκτης στο www.anemosmagazine.gr.

Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου» (μυθιστόρημα, 2006), «Ο εραστής, η μέλισσα κι ένα μικρούλι "αχ"» (μυθιστόρημα, 2008), «Μα, το ψάρι είναι φρούτο» (οχτώ απρόβλεπτες ιστορίες, για ενήλικους αναγνώστες, 2011), «Kρατάς μυστικό;» (μυθιστόρημα, 2011), «Zωή με λες» (παιχνίδια πεζογραφίας, 2011), «Λούσιfair, η βασίλισσα της Κυψέλης» (μυθιστόρημα, 2012), «Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης» (μυθιστόρημα, 2014), «Το ασανσέρ των οκτώμιση» (θεατρικό, 2015) και «Κωδικός Ελευθερία» (παιχνίδια πεζογραφίας, 2015)

Πολυσυμμετοχικά: 
«Το προσωπικό μου θέατρο σκιών» (συμμετοχή, ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011) «Προσωπογραφίες» (συμμετοχή, ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011)

*Πηγή και εικόνες: Άνεμος Εκδοτική. Δωρεάν απόσπασμα του βιβλίου εδώ.


Με αφορμή μάλιστα τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την επίσημη κυκλοφορία του μυθιστορήματος "Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης" το Vibe Bar, η Άνεμος Εκδοτική και ο συγγραφέας Γιάννης Φιλιππίδης διοργανώνουν την Κυριακή 17 Απριλίου επετειακή εκδήλωση-παρουσίαση με πολλές εκπλήξεις! Δες περισσότερα εδώ



Σε συνεργασία λοιπόν με την Άνεμος Εκδοτική προσφέρουμε σε μία τυχερή ή έναν τυχερό ένα αντίτυπο από το μυθιστόρημα "Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης" του Γιάννη ΦιλιππίδηΝα ευχαριστήσω θερμά την Άνεμος Εκδοτική και κυρίως τον κ. Γιάννη Φιλιππίδη, που προσφέρουν το δώρο!


Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Δείξε την αγάπη σου με δημόσιο like στις σελίδες 
(Δες εδώ πώς θα κάνεις το like σου δημοσίως ορατό!)

2. Δημόσια κοινοποίηση (αυστηρά μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.

3. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω. 

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram
*Αν θέλεις επισκέψου και τη σελίδα του μυθιστορήματος στο facebook.



Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι τις 23/4 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com.  
  • Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί με email και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. 
  • Το δώρο θα αποσταλεί δωρεάν από την Άνεμος Εκδοτική.
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών. 
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και email / προφίλ facebook. 
  • Το δώρο είναι προσωπικό, αμεταβίβαστο και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
  • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού. 
Καλή επιτυχία

Και μην ξεχνάς ότι "ο Απρίλης είναι πλανευτής"!


Χορηγοί επικοινωνίας:

Update 25/4:
Αυτό θα πει τύχη! Η Maria Tsafou συμμετείχε πρώτη στην κλήρωση και είναι αυτή τελικά που κερδίζει το βιβλίο "Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης" του Γιάννη Φιλιππίδη από την Άνεμος Εκδοτική! Συγχαρητήρια! Η τυχερή θα ειδοποιηθεί με email και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο της εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί! Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και θερμές ευχές για καλό Πάσχα!


13 σχόλια:

  1. Προχθές είχα μια συζήτηση για το ότι είναι άνοιξη και δεν έχουμε δει παπαρούνες! Παλιά τα λιβάδια ήταν γεμάτα από αυτές... Ευχαριστούμε για το giveaway. Είναι πάντα ένα όμορφο ταξίδι με τα βιβλία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς αναρωτιόμουν και εγώ χθες, Άντζυ μου! Ρώτησα μάλιστα τη μητέρα μου, που συνήθως αυτή βγάζει βόλτα τη σκυλίτσα μας, αν έχει δει ανθισμένες παπαρούνες και μου είπε όχι! Μου έκανε εντύπωση, γιατί χρειαζόμουν μερικές για το concept της φωτογράφισης του βιβλίου και ελλείψει αυτών αρκέστηκα σε κόκκινο και μαύρο ύφασμα. Όντως τα βιβλία μάς ταξιδεύουν παντού και πάντα!

      Διαγραφή
  2. 😙 🌼 🌷💙 💖 Πολύ ωραίο το δωράκι!! 🎁 🎁 🎁 💋 🎈 ❤️ 💌 💌 💕 💕💝 💕 💕 🎈 🎈 💙 🎁 🎁 👍 🎁 🎁 🎀 💝 🎁 🎁 👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα με υπέροχους διαγωνισμούς με υπέροχα βιβλία.
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας αρέσουν οι επιλογές μου. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  4. Ολυμπία Δημητρίου συμμετοχή στην κλήρωση ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή