13 Οκτωβρίου 2015

Review: Papoutsanis Olivia - Ταξίδι πίσω στον χρόνο


Η εταιρία Papoutsanis είναι ελληνική με ρίζες από το νησί της Λέσβου και δραστηριοποιείται από το 1870 έχοντας αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, εκτός όμως από την ποιότητα των προϊόντων της και τους πρωταρχικούς της στόχους (δες περισσότερα εδώ).

Την εταιρία αυτή τη γνωρίζω πολύ καλά χρόνια τώρα! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα υπήρχε στα συρτάρια του μπάνιου μας το κλασικό σαπούνι Καραβάκι στη γνωστή μπλε συσκευασία με τη χαρακτηριστική μυρωδιά καθαριότητας! Και συνεχίζει να υπάρχει βέβαια... μαζί με άλλα σαπούνια, όπως τα Aromatics αλλά και το Καραβάκι με χαμομήλι. Πιθανόν να γελάσεις, αν σου πω ότι μικρή μου άρεζε να παρατηρώ το σκίτσο του καραβιού στο χαρτί και να ταξιδεύω νοητά σε μέρη μακρινά!


Σήμερα όμως θα σου μιλήσω για μια άλλη σειρά από την αγαπημένη Papoutsanis, την Olivia και πιο συγκεκριμένα για το Σαμπουάν για κανονικά μαλλιά, το Αφρόλουτρο και το Σαπούνι με ελαιόλαδο και έλαια λεβάντας. 



Το Σαμπουάν Olivia για κανονικά μαλλιά έρχεται σε κυλινδρική συσκευασία των 300ml με πρακτικό περιστρεφόμενο καπάκι, που επιτρέπει την ασφαλή του μετακίνηση. Περιέχει βιολογικά εκχυλίσματα καρπών και φύλλων ελιάς, προβιταμίνη Β5, ενώ είναι απαλλαγμένο από paraben, mineral oil, σιλικόνες, συνθετικά χρώματα, propylene glycol, pthalate, EDTA, PCM, NM και συστατικά ζωικής προέλευσης! Είναι ένα διάφανο, λεπτόρρευστο προϊόν με διακριτικό άρωμα και καθαρίζει πολύ καλά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής αφήνοντας μια αίσθηση βαθιάς καθαριότητας για τουλάχιστον 4-5 ημέρες. Δεν κάνει όμως πολύ αφρό και χρειάζεται να βάλεις αρκετή ποσότητα και να επαναλάβεις το λούσιμο και δεύτερη φορά, ενώ λόγω της έντονης καθαριστικής του δράσης, απαιτείται στη συνέχεια χρήση μαλακτικής κρέμας, για να μην ξηραίνονται τα μαλλιά. Κυκλοφορεί και για άλλους τύπους μαλλιών, ενώ υπάρχει και αντίστοιχη κρέμα μαλλιών και μάσκα. Η αρχική τιμή του είναι 6,25€. Πολύ πιθανόν να το προτιμούσα ξανά, αν το έβρισκα σε προσφορά. 

(βαθμολογία: 7/10)


Το Αφρόλουτρο Olivia έρχεται επίσης σε κυλινδρική συσκευασία των 300ml με πρακτικό περιστρεφόμενο καπάκι και περιέχει βιολογικά εκχυλίσματα καρπών και φύλλων ελιάς και βιταμίνη Ε. Όπως και το σαμπουάν, δεν περιέχει paraben, mineral oil, σιλικόνες, συνθετικά χρώματα, propylene glycol, pthalate, EDTA, PCM, NM και συστατικά ζωικής προέλευσης! Πρόκειται για ένα επίσης διάφανο, υδαρές προϊόν με διακριτικό άρωμα, κάνει αρκετό αφρό με λίγη μόνο ποσότητα και καθαρίζει τέλεια την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει! Αυτό που με ενθουσίασε όμως είναι ότι το άρωμά του μένει για ώρες στο δέρμα, σαν να έχεις βάλει κάποια λοσιόν σώματος και αυτό προσφέρει μια αίσθηση ευεξίας και φρεσκάδας! Στην ίδια σειρά υπάρχει και αφρόλουτρο απολέπισης, κρέμα σώματος και λάδι σώματος για πιο ολοκληρωμένη περιποίηση! Η αρχική τιμή του είναι 5,45€. Οπωσδήποτε θα το προτιμούσα ξανά, αν το έβρισκα σε προσφορά. 
(βαθμολογία: 9/10)


Το Φυτικό σαπούνι Olivia με ελαιόλαδο και έλαια λεβάντας είναι σε μορφή στερεής μπάρας των 125g. Πρόκειται για 100% φυτικό, αγνό προϊόν που συνδυάζει τις πολύτιμες ιδιότητες του ελαιόλαδου και τη χαλαρωτική δύναμη της λεβάντας. Δεν περιέχει parabens, propylene glycol, συνθετικά χρώματα και συστατικά ζωικής προέλευσης! Κάνει ικανοποιητικό αφρό και καθαρίζει πολύ καλά το δέρμα, ενώ προσφέρει απαλότητα κι ένα μοναδικό άρωμα καθαριότητας και φρεσκάδας. Τέλος λόγω της ήπιας σύνθεσής του είναι κατάλληλο για σώμα και χέρια! Η αρχική του τιμή είναι 1,65€. Στην ίδια σειρά θα βρείτε και άλλους τύπους σαπουνιών καθώς και σαπούνι απολέπισης. 

(βαθμολογία: 8/10)


Τα προιόντα Papoutsanis Olivia είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών και σε φαρμακεία.

*Pr Samples

Εσύ, έχεις δοκιμάσει κάποιο προϊόν από τη σειρά Olivia;

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο ποστ! έχω δοκιμάσει ένα σαμπουάν σε travel size.
    Έχεις βραβειάκι !!! http://womensstuff83.blogspot.gr/2015/10/1-liebster-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ευχαριστώ πολύ και για το βραβείο και για την τιμή! Μπαίνω αμέσως στο blog σου!

      Διαγραφή
  2. Έχω δοκιμάσει 2 αφρολουτρα και 1 body lotion και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε ελληνικές εταιρίες αλλά και να προτιμάμε προϊόντα χωρίς parabens!Πολυ ωραίο άρθρο! φιλάκια!
    Marylooo
    από: http://marylooo.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή